Úvod Výrobcovia Xiaomi Riadtieľ Xiaomi: Rastieme príliš rýchlo, musíme spomaliť

Riadtieľ Xiaomi: Rastieme príliš rýchlo, musíme spomaliť

4
Xiaomi Mi

Pred niekoľkými rokmi neznáma spoločnosť, aktuálne jeden z najznámejších technologických lídrov. Spoločnosti Xiaomi sa darí, no to nemusí byť nutne pozitívum. 

O tomto aspekte sa rozhovoril riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Xiaomi, Lei Jung. Xiaomi ako spoločnosť vznikla v roku 2010. Predaje ich inteligentných mobilných telefónov dosahovali rok od roku rekordné výsledky.

Kým v roku 2012 spoločnosť Xiaomi predala 7,19 milióna kusov smartfónov, v roku 2013 to už bolo 18,7 milióna inteligentných mobilných telefónov. V roku 2014 to bolo 61,1 milióna predaných zariadení a v roku 2015 predaje prekonali magickú hranicu 70-tich miliónov kusov smartfónov.

Lei Jung pripúšťa, že aktuálne tempo rastu sa spomaľuje, čo je ale vzhľadom na veľmi dynamickú expanziu v posledných rokoch očakávané. Zároveň uviedol, že počas svojej krátkej cesty spoločnosť urobila niekoľko prešľapov. Konkrétnejší nebol.

xiaomi

Lei Jung v liste pre svojich zamestnancov uviedol, že sa dopredu tlačili až príliš rýchlo. Síce sa im podarilo vytvoriť zázrak, no je načase spomaliť. Zamerať sa musia na zlepšenie niektorých oblastí podnikania tak, aby bol rast udržateľný v dlhodobejšom hľadisku.

Zariadenia s logom Xiaomi sú populárne aj v našich končinách, a to aj napriek tomu, že tu prakticky neexistuje ich oficiálna dostupnosť. Lukratívny pomer nadštandardnej výbavy voči primeranej cene zariadení je bezpochyby ťahúňom značky.