Xiaomi dnes vôbec prvýkrát oficiálne zavítal na CES. Počas svojej tlačovej konferencie predstavil trio zaujímavých produktov. Tým najviac dychberúcim nebol ani smartfón, ani tablet, ale televízor. Ak si myslíte, že to s TV nemôžu myslieť vážne, zamyslite sa znovu.

Novinka má označenie Mi TV 4 a vyzerá absolútne fantasticky. Hrubá je len 4,9 mm, ponúka dizajn s takmer žiadnymi rámikmi a je inteligentná. Ó a spomenuli sme, že je modulárna? Obrovská vec, minimálne čo sa priemyslu s televízormi týka.

Tento krásny kus technológie poháňa Android TV, ktorý Xiaomi prelepil vlastným softvérom PatchWall. Práve táto softvérová vrstva využíva inteligentné algoritmy a umelú inteligenciu na to, aby vám ponúkla to, čo by sa vám mohlo páčiť.

Podobne ako minuloročný model, aj ten tohtoročný je modulárny. V praxi to znamená to, že za zlomok ceny (asi 20% celej TV) si môžete kúpiť novšiu matičnú dosku, procesor, pamäť v balíčku, ktorý je zároveň soundbarom. Ako počas konferencie Hugo Barra zdôraznil, až 80 % ceny bežnej TV tvorí jej displej. Vo zvyšných 20 % sú schované všetky nové funkcie, HDR, operačný systém, umelá inteligencia a zvyšok.

Spoločnosť potvrdila, že 65-palcová verzia Xiaomi Mi TV 4 bude dostupná v Číne za cenu hlboko pod 2 000 dolárov. Xiaomi už však tradične ponúkne aj verziu bez domáceho kina s Dolby Atmos za cenu, opäť, hlboko pod 1 500 dolárov. Dostupné budú prirodzene aj menšie, 55 a 49 palcové verzie.