Úvod Aplikácie WhatsApp vám čoskoro umožní sledovať umiestnenie členov skupiny v reálnom čase

WhatsApp vám čoskoro umožní sledovať umiestnenie členov skupiny v reálnom čase

0
© tropicalpost.com

Komunikačná platforma WhatsApp spolu s nástrojom Facebook Messenger neohrozene kraľuje digitálnej online komunikácii. Aby si svoj status udržala, vývojári musia neustále pracovať na nových a užitočných funkciách.

V posledných mesiacoch sme videli implementovanie podpory pre .gif animácie, pribudla možnosť zdieľania dokumentov alebo trendových video hovorov.

Príchod nových funkcií vždy naznačuje beta verzia aplikácie, v ktorej sa najskôr objavia. Ak pracujú správne a spätná odozva je pozitíva, funkcionalita si väčšinou nájde cestu do stabilnej verzie aplikácie WhatsApp, ktorú používa drvivá väčšina ľudí.

Medzi zaujímavými novinkami, ktoré sa objavili vo verziách aplikácie 2.16.399 a 2.17.3.28, nájdeme napríklad možnosť vrátiť, resp. odvolať už odoslanú správu. To je možné vtedy, ak si ju adresát ešte neprečítal. To isté bude platiť aj pre funkciu úprav. Odoslanú správu budete môcť upraviť, doplniť alebo vymazať niektorú jej časť. Podmienkou je opäť „neprečítanie“ zo strany prijímateľa.

Asi najzaujímavejšie sa javí avizovaná možnosť sledovania umiestnenia používateľov, s ktorými máte v aplikácii WhatsApp aktívny hromadný chat. Sledovanie bude prebiehať dokonca v reálnom čase. Táto funkcia bude v predvolenom nastavení vypnutá. Ak ju zapnete, nastaviť si budete môcť časový interval sledovania. Ide o jednu minútu, dve minúty, päť minút alebo neobmedzene dlho.

Hromadný chat, alebo ak chcete skupinová konverzácia, často slúži na plánovanie spoločných stretnutí priateľov, kolegov a známych. Pokiaľ sa v takejto konverzácii dohodnete, že sa stretnete napríklad o šiestej v niektorej kaviarni, v reálnom čase budete môcť vidieť, ako sa tam kolegovia a členovia skupiny blížia.

Je veľmi pohodlné, ak na niekoho čakáte a zároveň vidíte, ako ďaleko je od vás. Niečo podobné má Uber. Po požiadaní o odvoz na mape vidíte, ako ďaleko do vás vaše vozidlo je a ako sa k vám blíži.

Sledovanie polohy užívateľov je z pohľadu ochrany súkromia veľmi citlivá funkcia. Preto si ju každý bude môcť zapnúť a vypnúť podľa vlastného uváženia. V spoločnom dohadovaní a plánovaní medzi priateľmi ale môže prísť vhod.