Úvod Smartphony Predstavenie Vertu predstavilo nový luxusný smartfón. Ponúkne 4GB RAM alebo Android Marshmallow

Vertu predstavilo nový luxusný smartfón. Ponúkne 4GB RAM alebo Android Marshmallow

3

Výrobcu Vertu poznáme ako producenta veľmi luxusných smartfónov, ktoré sú určené pre „horných desaťtisíc“. Výrobca aktuálne skombinoval svoj ikonický dizajn s prémiovými materiálmi a najnovšími mobilnými technológiami.

V minulosti boli smartfóny Vertu len o luxuse a dizajne. Ich parametre často nestáli za nič. Výrobca si ale uvedomil, že aj tento faktor rozhoduje a postupne prinášal zariadenia, ktoré sa špecifikáciami viac približovali k bežným high-endom z dielní tradičných výrobcov.

V tomto duchu Vertu predstavilo model s okázalým názvom Constellation. Smartfón poháňa čipset Snapdragon 820 spolu so 4 GB kapacitou operačnej pamäte RAM a beží na operačnom systéme Android vo verzii 6.0.1 Marshmallow.

Jeho AMOLED displej 5,5 palca, rozlíšenie 2560 x 1440 pixelov a chráni ho zafírové sklo šiestej generácie. Zážitky zachytíte 12 Mpx fotoaparátom, ktorého pixely sú veľké 1,55 µm (4K video, slow-mo, panoráma). Využiť môžete konektivitu v rámci dvoch súčasne aktívnych SIM kariet, ktoré si poradia s 36-timi medzinárodnými pásmami a frekvenciami. Zo špecifikácii je známy ešte priestorový zvuk Dolby Digital Plus, technológia NFC, snímač odtlačkov prstov či bezdrôtové nabíjanie.

Remeselné spracovanie a použité materiály sú však už z inej ligy. Zafírové sklo sme už spomínali a za pozornosť stojí telo z titánu, ktorého každá skrutka bola utiahnutá ručne. Luxus podtrhuje použitá pravá koža, ktorá pochádza zo špecializovanej rodinnej firmy sídliacej v Taliansku, kde bola spracovaná.

Vertu

Na smartfóne Vertu Constellation nájdeme tlačidlo, ktoré je zhotovené z červeného rubínu, a po jeho stlačení sa vám otvoria takmer neobmedzené možnosti. Tlačidlom aktivujete služby Vertu Concierge a Vertu Life. Ide o 24 hodinový servis, ktorý vám pomôže vyriešiť akýkoľvek problém alebo požiadavku kdekoľvek na svete. Či už chcete ubytovanie v luxusnom hoteli alebo chcete poslať manželke na druhom konci sveta kyticu ruží…o všetko sa postarajú pracovníci tejto služby. Stačí zavolať.

Vertu

Vertu Constellation bude k dispozícii v značkových butikoch od polovice februára 2017 so zatiaľ nezverejnenou cenou. Cena smartfónov s logom Vertu sa pohybuje okolo 10 tisíc dolárov a ani tento kúsok zrejme nebude výnimkou. Aj medzi smartfónmi tak nájdeme unikátny Rolls-Royce.