Úvod Aplikácie TOP 3 alternatívne Facebook aplikácie, ktoré vám ušetria dáta, batériu a miesto...

TOP 3 alternatívne Facebook aplikácie, ktoré vám ušetria dáta, batériu a miesto v smartfóne

5

Sociálnu sieť Facebook navštevuje nespočetné množstvo používateľov a väčšina z nich tak činí prostredníctvom mobilných zariadení. Pre ne je určená oficiálna Facebook aplikácia.

Tá je síce relatívne dobrá, no určite ste si všimli aj jej negatíva. V spotrebe energie kraľuje prvým priečkam, zaberá dosť miesta v internej pamäti a tiež nie je zrovna dátovo skromná.

Alternatívne Facebook aplikácie predstavujú skvelý spôsob ako pristupovať na túto známu sociálnu sieť pohodlnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie. Ak vyskúšate jednu z troch aplikácií nižšie, je dosť možné, že sa k oficiálnej FB aplikácii už nevrátite.

Ich funkcionalita je viac ako zaujímavá a používateľské prostredie navrhnuté s dôrazom na intuitívnosť.

Friendly

Obrovskou výhodou tejto aplikácie je, že v nej nájdete integrovaný Facebook Messenger. Nemusíte tak prepínať medzi dvoma aplikáciami len preto, že potrebujete odpísať na správu.

Príspevky na nástenke môžete filtrovať na základe toho, z akého zdroja pochádzajú. Vybrať si môžete príspevky zobrazované na základe čerstvosti, obľúbenosti alebo len tie pochádzajúce od vašich priateľov.

facebook

Priestor dostali aj možnosti prispôsobenia. Zvoliť si môžete obľúbenú farbu užívateľského prostredia alebo veľkosť textu. Prístup do aplikácie môžete zabezpečiť napríklad PIN kódom a vypnúť sa dá zobrazovanie obrázkov. Ušetríte tým drahocenné dáta.

Aplikácia je k dispozícii na stiahnutie bezplatne a v rámci in-app nákupu si môžete zadovážiť blokovač reklám. Jeho cena je 1,09 eur.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=io.friendly“]

Puffin for Facebook

Gro tejto aplikácie tvorí hlavne úspora dát, čo sa o oficiálnej verzii Facebook appky povedať nedá. Puffin je webová aplikácia, ktorá na rýchle vykresľovanie obsahu používa vlastnú technológiu v cloude.

Puffin je až päťkrát rýchlejší, ako klasická aplikácia. Keďže ide o webovú appku, pred vami sa objaví prostredie známe z mobilného prehliadača.

facebook

Tento model odporúčame používateľom, ktorí vlastnia staršie a pomalšie smartfóny, alebo majú výraznejšie obmedzené dátové balíčky.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cloudmosa.puffinFB&hl=en“]

Swipe for Facebook

Swipe for Facebook je podľa nás najlepším riešením, keďže kombinuje vlastnosti predošlých dvoch nástrojov. Aj v tomto prípade ide o agregovanú mobilnú verziu Facebooku, no nie je taká okresaná ako v prípade appky Puffin.

Material dizajn, nočný režim, farebné témy, vypnutie načítavania obrázkov a fotografií, ochrana PIN kódom alebo odtlačkom prsta. Priamo z aplikácie môžete pristupovať tiež k svojim správam. Je pravdou, že niektoré funkcie sú k dispozícii v platenej verzii.

facebook

Aktuálne je ale Swipe for Facebook Pro k dispozícii v 50 % zľave za 1,59 €. Bezplatná verzia bohate poslúži na vyskúšanie a ak vás osloví alebo vám nebude stačiť, siahnuť môžete po verzii prémiovej.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.happening.studios.swipeforfacebookfree“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.happening.studios.swipeforfacebookpro“]