Úvod Novinky Android ŠTATISTIKA: Android 7.0 Nougat sa prediera pomaly. Stále kraľuje Lollipop

ŠTATISTIKA: Android 7.0 Nougat sa prediera pomaly. Stále kraľuje Lollipop

2

Spoločnosť Google aktuálne vyrukovala s prvou tohtoročnou štatistikou, ktorá vypovedá o podieloch jednotlivých verzií operačného systému Android na trhu.

Najnovšia verzia OS Android 7.0 / 7.1 Nougat sa dopredu prediera len veľmi pomaly. Oproti údajom z decembra si polepšila len o 0,3 %. Aktuálne na tejto verzii beží 0,7 % všetkých aktívnych Android zariadení.

Mnoho výrobcov už síce oznámilo pripravované aktualizácie svojich zariadení na túto verziu, no naplno sa začnú rozbiehať až v tomto mesiaci. Najskôr prídu na rad ich novšie a high-end modely, ktorých je na trhu menej ako zariadení z dostupnejšej strednej triedy.

Tieto smartfóny vo väčšine bežia na verziách 6.0 Marshmallow a 5.0 / 5.1 Lollipop. O tom nakoniec vypovedá aj ich dominantný podiel. Kraľuje Lollipop s 33,4-percentným podielom a hneď za ním je verzia Marshmallow s 29,6-percentným podielom.

Zubami nechtami sa na trhu drží verzia Gingerbread, ktorá beží na jednom percente aktívnych zariadení. Podobne je na tom aj verzia Ice Cream Sandwich (1,1 %). Kompletný prehľad podielov môžete vidieť v grafe nižšie.

Dáta vychádzajú z obdobia posledných siedmich dní (do 9.1 2017) a štatistika neobsahuje verzie, ktoré majú podiel 0,1 % a nižší.

Android