Úvod Smartphony Dohady Sony to na MWC 2017 môže skúsiť s niekoľkými smatfónmi. Medzi nimi...

Sony to na MWC 2017 môže skúsiť s niekoľkými smatfónmi. Medzi nimi aj TOP model so 4K displejom

14

Presne o mesiac, 27. februára 2017, má na podujatí MWC 2017 naplánovanú tlačovú konferenciu výrobca Sony a jeho mobilná divízia. Uvidieť by sme mali nové Xperie.

Kým napríklad LG na tomto podujatí predstaví jeden vrcholový a kľúčový model sezóny, Sony podľa predbežných správ predstaví hneď niekoľko modelov. Informácie prišli z gruzínskeho technologického zdroja.

Okrem vrcholového smartfónu by sme mali vidieť aj kúsky zo strednej triedy. Začnime high-end modelom. Podľa správy má niesť kódové označenie Sony Yoshino a charakterizovať ho bude extra jemný 5,5-palcový displej so 4K rozlíšením, pod ktorým bude sídliť čipset Snapdragon 835.

Operačná pamäť RAM bude mať kapacitu 4 GB alebo 6 GB, no zaujímavejšie vyzerá fotoaparát. Čo sa týka mobilných foto senzorov, Sony je v tomto segmente komponentov na špici a ich senzory používajú vo svojich zariadeniach aj mnohí iní výrobcovia. Pri high-end Xperii by sme mali nájsť typ s označením Sony IMX400.

sony

Nemenej zaujímavo vyzerá avizovaný model Sony BlancBright. Má isť o menšieho brata high-end modelu. Veľkosť displeja zostane rovnaká, popasuje sa však s QHD rozlíšením. Totožný bude fotoaparát a o výkon sa bude starať čipset Snapdragon 653. Počítať môžeme so 4 GB RAM-kou.

Na ešte nižšiu stoličku si sadne Sony Keyaki. Svedčiť o tom má displej s 5,2-palcovou uhlopriečkou a tradičným FHD 1080p rozlíšením. Hovorí sa pri ňom o procesorovej sade Helio P20, opäť 4 GB operačnej pamäti alebo o 64 GB úložisku. Fotoaparáty si podelia rozlíšenia v režime 23 Mpx / 16 Mpx.

Posledné dva modely uspokoja menej náročných záujemcov. Sony Hinoki dostane 5,0-palcový displej s HD 720p rozlíšením, procesor Helio P20, 3 GB RAM a 32 GB úložisko. Skromnejšie budú aj fotoaparáty. Vpredu nájdeme 8 Mpx selfie kameru a vzadu dvojnásobnú dávku pixelov, 16 Mpx foto senzor. Posledným do partie má byť smartfón Sony Mineo. O ňom sa prakticky nevie nič, no zrejme bude dopĺňať predošlý model.

Informácie majú silný neoficiálny charakter, no myslíme si, že minimálne high-end model sa stane skutočnosťou. V minulom roku Sony Mobile predstavilo na rovnakom podujatí rovno trojicu smartfónov, počnúc modelmi Sony Xperia X, X Performance a Xperia XA. Tohtoročné predstavenie niekoľkých smartfónov tak nemusí mať nutne ďaleko od pravdy.

Z ARCHÍVUSony Xperia X, Xperia X Performance a Xperia XA – novinky z MWC 2016