Úvod Qualcomm Snapdragon 835 Snapdragon 835 už nie je tajomstvom: Takýto bude čip, ktorý poženie vlajkové...

Snapdragon 835 už nie je tajomstvom: Takýto bude čip, ktorý poženie vlajkové lode 2017!

3

Len pár dní pred tlačovou konferenciou Qualcommu na CES 2017, ktorú má naplánovanú na 6. januára sa o chystanom procesore Snapdragon 835 dozvedáme viac a viac detailov.

Za ich zverejnením nestojí nikto iný než @evleaks. Ten sa so svetom podelil o tlačovú správu, ktorá v sebe nesie všetky dôležité údaje. Niektoré z nich sa už dostali na internet, iné si zas Qualcomm dôsledne chránil. Až doteraz.

Menší, rýchlejší, menej hladný

Spoločnosť svoj nový čipset hrdo opisuje ako „menší, rýchlejší a energeticky úspornejší, než akýkoľvek iný čipset v histórii“. Vyrobený je 10nm procesom3 miliardami tranzistorov, vďaka čomu je o 30 % menší, 27 % rýchlejší40 % energeticky úspornejší ako jeho predchodca, Snapdragon 820. Qualcomm tvrdí, že ich pokrok výrobcom umožní vyrobiť tenšie smartfóny s väčšími batériami.

5 minút nabíjania = 7+ hodín pozerania 4K videa

Okrem toho Qualcomm rozpráva aj o vylepšeniach čo sa nabíjania, výdrže, fotoaparátov, konektivity a bezpečnosti týka. Ich technológia Quick Charge 4 by mala len za 5 krátkych minút nabíjania do batérie dostať dosť šťavy na to, aby vám telefón vydržal nabitý 1 deň pri telefonovaní, 5+ dní pri počúvaní hudby alebo 7+ hodín pri pozeraní 4K videa. To sú skutočne zaujímavé hodnoty.

Vyrobený pre VR

Aby Qualcomm pomohol svetu VR posunúť sa ďalej, Snapdragon 835 vyrobil na základe striktných špecifikácií, či už výkonových, tepelných alebo energetických. Oproti Snapdragon 820 ponúka o 25 % rýchlejšie renderovanie 3D a o 60-násobne viac farieb pre displej.

Qualcomm vylepšil aj správu fotoaparátov. Priniesol vylepšenia hlavne pri 4K video stabilizácii (EIS 3.0). Okrem toho Snapdragon 835 prichádza s podporou duálneho fotoaparátu hneď v základe, vďaka čomu aj menej skúsení výrobcovia získajú možnosť implementácie dvoch zadných fotoaparátov do svojich zariadení.

Zaujímajú vás novinky z CES 2017? Budeme pri tom! Sledujte nás pre ďalšie správy.