Úvod Výrobcovia HTC Neznámy smartfón od HTC na promo videu! Zobrazuje inovatívny spôsob ovládania

Neznámy smartfón od HTC na promo videu! Zobrazuje inovatívny spôsob ovládania

3

Spoločnosť HTC obišla podujatie CES 2017 oblúkom a svoje novinky predstaví na vlastnej udalosti, ktorá sa bude konať už 12. januára 2017.

Stále nie je úplne jasné, aký smartfón, resp. smartfóny tento výrobca predstaví. Je viac ako možné, že HTC predstaví minimálne dve zariadenia. Obe sú spájané s brandom HTC U.

Prvým by mohol byť phablet HTC U Ultra s veľkým 6,0-palcovým displejom, no oveľa viac použiteľnejšie vyzerá model U Play. Má byť menší (5,2″), no obe zariadenia majú disponovať inovatívnym spôsobom ovládania, ktorý sme videli pri koncepcii HTC Ocean.

smartfón

Prvýkrát sme sa s ňou stretli v septembri tohto roka, kedy sa koncept objavil sa stránke jedného z dizajnérov spoločnosti. HTC Ocean nedisponoval žiadnymi fyzickými tlačidlami. Ovládal sa prostredníctvom dotykových senzorov, ktoré sa nachádzali aj po hranách zariadenia. Technológia dostala neoficiálny názov Sense Touch.

Zdá sa však, že nezostala len pri koncepte. Takýmto spôsobom je ovládaný aj HTC smartfón, ktorý vystupuje v čerstvom promo videu. To neuniklo pozornosti známemu „tech udavačovi“ menom Evan Blass.

Ak sa budú nové HTC smartfóny skutočne ovládať takýmto alebo podobným spôsobom, určite pôjde o asi najväčšiu inováciu v ovládaní smartfónov za posledné roky. Otázkou však zostáva, ako sa bude takéto ovládanie používať v praxi. Určite to bude chcieť zo začiatku trochu zvyku, no myslíme si, že bude použiteľné.

Spotrebitelia sú však nevyspytateľní. Aj LG si myslelo, že inovatívna modulárna konštrukcia modelu G5 zožne ovácie. Opak sa stal pravdou a model G6 už radšej modulárny nebude. Aby podobne nedopadlo aj HTC. Spomínané video si môžete pozrieť nižšie.