Úvod Výrobcovia Samsung Samsung svoj prvý skladací smartfón Galaxy X predstaví až v roku 2018

Samsung svoj prvý skladací smartfón Galaxy X predstaví až v roku 2018

2

Až doteraz sa predpokladalo, že vôbec prvý skladací smartfón od Samsungu príde ešte koncom tohto roka. Najnovšie informácie z Južnej Kórey však naznačujú, že tomu tak nebude. Nový koncept zariadenia mal Samsung posunúť až na prvú polovicu 2018.

Tvrdí to anonymný zdroj, ktorý zároveň hovorí, že Galaxy X (dočasný názov nového projektu) bude do značnej miery závislý na materiáli „polyimidová fólia“. Ide o veľmi tenučkú, ohybnú fóliu s vysokou tepelnou odolnosťou, ktorá je stabilná v širokej škále rôznych teplôt. Podľa niektorých zdrojov má ísť o kľúčový komponent ohybných smartfónov, hlavne vďaka tenkosti a ohybnosti.

Taktiež sa povráva, že spomínanú polyimidovú fóliu dodá juhokórejská spoločnosť Kolon Industries. Táto firma však fóliu nebude schopná vyrobiť v dostatočnom množstve skôr ako v prvej polovici budúceho roka. V auguste minulého roka dokonca firma oznámila, že do januára 2018 dokončí investície do relevantných fabrík a vybavenia. Dá sa teda predpokladať, že hromadná výroba príde krátko potom.

Prototyp Galaxy X sa môže objaviť už tento rok, no prvá komerčná verzia príde najskôr v prvej polovici budúceho roka, keď budú dostupné relevantné komponenty v potrebných počtoch,“ tvrdí zdroj.

Samsung čelí väčšej konkurencii, než možno čakal. Do hry o prvý skladací telefón sa totiž zapojili aj Apple a LG. Dá sa teda predpokladať, že sú pred nami mesiace špekulácií a dohad o tom, ktorému z nich sa to podarí ako prvému.

Čo na to hovoríte vy? Bude to Samsung, Apple či LG? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.