Úvod Zariadenia Tablety Samsung nechystá iba high-end smartfón, ale tiež tablet. Ponúkne aj 4 GB...

Samsung nechystá iba high-end smartfón, ale tiež tablet. Ponúkne aj 4 GB RAM

2

Aj keď je momentálne najviac na pretrase smartfón Samsung Galaxy S8, zabudnúť by sme nemali ani na zariadenia z kategórie tabletov. A Samsung to v tejto kategórii vie.

Očakávaný high-end tablet ponesie označenie Galaxy Tab S3 a pôjde o nástupcu veľmi podareného minuloročného modelu Galaxy Tab S2. Ten sme vlani testovali aj u nás v redakcii.

Zistili sme, že išlo o relatívne kompaktný, pekný, ľahký a špičkovo vybavený Android tablet pre náročnejších. Daňou za to bola vysoká obstarávacia cena.

galaxy
Súčasná generácia Samsung Galaxy Tab S2 8.0

TIP: RECENZIA Samsung GALAXY Tab S2 8.0: Keď tabletu už nič nechýba

Samsung Galaxy Tab S3 bude kráčať v rovnakých stopách. Poháňať by ho mal síce trochu starší, no stále veľmi výkonný čipset Exynos 7420 so 4 GB kapacitou operačnej pamäte RAM. Predošlú generáciu poháňal Exynos 5433 s 3 GB RAM. Interná pamäť bude pracovať v rýchlom štandarde UFS 2.0 a samozrejmosťou bude USB typ C konektor, či snímač odtlačkov v domovskom tlačidle. Tablet bude dostupný aj v prevedení so 4G konektivitou.

Nepoznáme detaily o displeji alebo konštrukcii. Už pri vlaňajšej generácii bolo telo tabletu veľmi tenké a vyhotovené z prémiového kovu. Jeho displej mal rozlíšenie 1536 x 2048 pixelov a išlo o Super AMOLED panel. Pochybujeme, že Samsung v týchto atribútoch poľaví. Tešiť sa tak môžeme na minimálne rovnaký, veľmi kvalitný displej a konštrukciu bez kompromisov. Potešujúca však pravdepodobne nebude predajná cena.

Aj keď sa tabletov predáva výrazne menej ako smartfónov, sme radi, že aj v tomto segmente nájdeme v roku 2017 súčasný high-end kúsok. Mnohí výrobcovia na tablety už zanevreli.

Predstavenie

Oficiálna dostupnosť a cena je logicky zatiaľ ešte neznáma. Už vieme, že Samsung smartfón Galaxy S8 predstaví na samostatnom podujatí, asi koncom marca, ktoré bude patriť výhradne novému top smartfónu.

Samsung by mohol tablet Galaxy Tab S2 pokojne prezentovať na podujatí MWC 2017, ktoré sa koná koncom februára v Barcelone. Samsung na takomto podujatí nemôže chýbať a istotne tam s prázdnymi rukami nepríde.