Úvod Smartphony Dohady Objavil sa render krytu pre Samsung Galaxy S8. Tlačidlá na ľavej strane...

Objavil sa render krytu pre Samsung Galaxy S8. Tlačidlá na ľavej strane a konečne USB typ C?

9

Ak by sme mali určiť najutajovanejší a zároveň najočakávanejší smartfón prvého polroka 2017, určite by ním bol Samsung Galaxy S8. Od Samsungu sa pri ňom očakáva veľa.

V podstate neexistujú žiadne dostupné informácie, ktoré by sa nejakým spôsobom dotýkali oficiálnych zdrojov. Spoliehať sa zatiaľ musíme na dohady a uniknuté správy, ktoré môžu, ale aj nemusia odzrkadľovať skutočnú podobu a vlastnosti Galaxy S8.

Medzi takéto informácie určite patrí aj najnovší zverejnený render (tit. foto) ochranného puzdra, ktoré má byť určené práve pre Samsung Galaxy S8. Je bežnou praxou, že popredný výrobcovia príslušenstva dostávajú informácie o pripravovaných smartfónoch skôr.

Dôvodom je, aby už mali títo výrobcovia vyrobené a pripravené príslušenstvo na predaj v zápätí po tom, čo bude konkrétne zariadenie predstavené. Takáto spolupráca samozrejme podlieha prísnemu informačnému embargu.

Ak render krytu zodpovedá reálnym kontúram smartfónu Galaxy S8, očakávať môžeme rôzne zmeny. V prvom rade je badateľný otvor pre 3,5 mm audio jack. Samsung by ho teda v najnovšej generácii svojho vrcholového smartfónu nemusel pochovať tak, ako to urobilo HTC alebo Apple.

Samsung Galaxy S8
Ďalšie vyobrazenie údajného krytu pre Galaxy S8

Zaujímavé je umiestnenie tlačidiel hlasitosti a napájania na ľavej strane. Tradične sa tieto tlačidlá zvyknú nachádzať na strane pravej. Fotoaparát sa bude nachádzať na obvyklom mieste, no senzory a LED blesk budú umiestnené v štrbine nad ním. Užívateľov určite poteší miesto pre microSD kartu. Samsung Galaxy S8 bude s istotou vybavený konektorom USB typ C. Ten dostal už Galaxy Note 7 a je viac ako isté, že Samsung bude v jeho rozširovaní pri svojich zariadeniach pokračovať.