Úvod Výrobcovia Samsung Samsung uzavrel dohodu so spoločnosťou Imint. Produkuje špičkový video softvér

Samsung uzavrel dohodu so spoločnosťou Imint. Produkuje špičkový video softvér

2

Zo Švédska dnes prišla síce stručná, ale o to viac zaujímavá správa. Z tejto severskej krajiny pochádza spoločnosť Imint, ktorá uzavrela dohodu s kórejským gigantom Samsung. 

O spoločnosti Imint ste pravdepodobne nepočuli. Jej názov je vlastne skráteným výrazom pre Imaging Intelligence a kapacity spoločnosti sa zaoberajú vývojom pokročilého softvéru pre vylepšenie videa v reálnom čase.

Technológie spoločnosti Imint sa zúročujú v mnohých odvetviach, medzi ktorými nechýba obrana, letectvo alebo ďalšie priemyselné odvetvia. V roku 2012 bol do funkcie riaditeľa tejto spoločnosti menovaný Andreas Lifvendahl a okamžite sa pustil do segmentu komerčných mobilných technológií.

Ich dielo s názvom Vidhance dokáže zabezpečiť pokročilú stabilizáciu videa a tzv. živé priblíženie, pri ktorom vo videu označíte objekt a softvér ho bude neustále sledovať a primerane približovať. Vidhance vďaka špeciálnym algoritmom tiež upraví dlhé videá do krátkych sekvencií.

Pozoruhodné je, že dohoda so Samsungom vylučuje použitie technológie v inteligentných mobilných telefónoch. Samsungu ale môže táto technológia prísť vhod pri vývoji novej akčnej kamery. V tomto roku sa tak môžeme dočkať nástupcu kamery Gear 360 a možno uvidíme aj vôbec prvý dron s logom Samsungu. Dohoda neobsahuje zmienku o konkrétnom zariadení, čiže môžeme len špekulovať.

Video softvér spoločnosti Imint nájdeme v smartfóne Huawei Mate 9 Porche Design. No nie v každom. Prítomnosť pokročilej stabilizácie a špeciálnych algoritmov pre spracovanie videa sa líši podľa krajín, v ktorých je zariadenie dostupné.

Samsung

Nech už z dohody vzíde akékoľvek zariadenie, určite bude zamerané na tvorbu videa a určite pôjde o high-end kúsok. Plnohodnotnú konkurenciu výrobcom GoPro alebo DJi sa Samsungu asi vytvoriť nepodarí, no trhu bude mať istotne čo ponúknuť.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=8WocPfvrp2I