Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Robí si Samsung srandu? Aktualizácia na Android 7.0 Nougat zmení rozlíšenie z...

Robí si Samsung srandu? Aktualizácia na Android 7.0 Nougat zmení rozlíšenie z QHD na Full HD

8
Foto: SamMobile

Samsung nedávno spustil aktualizáciu svojich dvoch najnovších vlajkových lodí na najmodernejší Android 7.0 Nougat. Nikto však nečakal, že s aktualizáciou príde aj nečakane rafinované zmenenie nastavení pravdepodobne pre predĺženie výdrže batérie.

Samsung Galaxy S7 a S7 edge prichádzajú s krásne ostrými Quad HD (2 560 x 1 440) Super AMOLED panelmi, na ktoré je radosť pozerať sa. Po najnovšej aktualizácii ich však zmenením jedného z nastavení premenia na Full HD (1 920 x 1080) panely.

Ako? Samsung totiž v nastaveniach ponúka možnosť znížiť si rozlíšenia displeja a tým zvýšiť výkon, resp. znížiť energetickú spotrebu zariadenia. Prví majitelia S7 a S7 edge hlásia, že po aktualizácii ich zariadenia automaticky bežali na Full HD, nie Quad HD rozlíšení, a to aj napriek tomu, že pred aktualizáciou používali vyššie rozlíšenie.

Nie je sa však čoho obávať. Toto nastavenie sa dá veľmi ľahko a rýchlo zmeniť. Stačí zamieriť do nastavení a nastavenia displeja. Potom už len stačí zmeniť nastavenie z Full HD na Quad HD a reštartovať telefón. Samozrejme, niektorí ľudia si to vôbec nemusia všimnúť, preto je pre čo najkrajší obraz nutné skontrolovať nastavenia.

Ak teda váš S7 alebo S7 edge získa aktualizáciu na Android 7.0 Nougat, nezabudnite skontrolovať aj toto nastavenie.