Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Dodávateľ pre Samsung prezradil, že pripravuje 3 250 a 3750 mAh batérie...

Dodávateľ pre Samsung prezradil, že pripravuje 3 250 a 3750 mAh batérie pre Galaxy S8 a S8 Plus

12

Kapacita batérií pre Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8 Plus má byť podľa hlavného informátora pre smartfóny, Evana Blassa (@evleaks) 3 000, resp. 3 500 mAh.

Ak by tomu tak bolo, zhodovalo by sa to s predpokladom, že novinky od Samsungu budú len o chlp väčšie než Galaxy S7 a S7 edge, a to aj napriek tomu, že ponúknu neporovnateľne väčšie displeje. Presnejšie by malo  ísť o 5,8 a 6,2-palcové kúsky. Ako to dokážu? Pomocou radikálneho zúženia rámikov po celom obvode zariadení.

Z Kórey však prichádzajú čerstvé informácie, ktoré tieto detaily vyvracajú. Dodávateľ batérií pre Samsung totiž tvrdí, že práve produkuje hlavne 3 250 mAh a 3 750 mAh kúsky.

Zdroj informácií zároveň tvrdí, že tieto akumulátory sú určené práve pre Galaxy S8 a S8 Plus. Samsung sa s celkovou kapacitou batérie môže ešte „pohrať“. Vôbec by sme sa mu nečudovali po tom, ako to s batériou v prípade Galaxy Note 7 celkom horľavo prepískol.

Samsung Galaxy S8 okrem toho ponúkne nový čipset vyrobený 10 nm FinFET procesom a nový, dúfajme menej energeticky hladný displej. Všetky tieto inovácie majú zaistiť rovnakú alebo podobnú výdrž aj pri batériách s nižšou kapacitou, resp. hustotou.