Xiaomi pravdepodobne pracuje na veľkej aktualizácii pre niekoľko zo svojich zariadení. Medzi nimi by nemal chýbať ani obľúbený Xiaomi Redmi Note 3, ktorý sa vo výsledkoch z GFXBench objavil už s Android 7.1.1 Nougat. Išlo pritom o verziu s 32 GB úložiskom a 3 GB operačnej pamäte RAM.

Zatiaľ nemáme informácie o tom, s akou verziou používateľského rozhrania MIUI bol tento smartfón testovaný. To by sa malo zmeniť už čoskoro.

Aj napriek tomu, že sa telefón objavil vo výsledkoch GFXBench to v žiadnom prípade netreba brať ako potvrdenie toho, že veľká aktualizácia je už „na ceste“. Jedným z dôvodov je fakt, že vo výsledkoch sú nesprávne uvedené niektoré špecifikácie. V nich sa totiž uvádza, že ide o 5,7-palcový smartfón s Full HD panelom. V skutočnosti však ponúka len 5,5-palcovú uhlopriečku. To isté platí aj o procesore. Pri ňom GFXBench uvádza 6 jadier o takte 2.0 GHz, v skutočnosti však ponúka takt len 1.8 GHz.

Xiaomi pre Redmi Note 3 uvoľnil veľkú aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow s MIUI 8 len v decembri 2016. Je teda veľmi nepravdepodobné, že by ďalšia veľká aktualizácia prišla tak rýchlo. Okrem toho, výrobca predstavil aj novší model, Redmi Note 4.

Android 7.1.1 Nougat aj pre ďalšie modely

Fakt, že Xiaomi pracuje na aktualizácii, ktorá prinesie Nougat pre viacero zariadení je jasná záležitosť. Nedávno sa vo výsledkoch benchmarkovacej aplikácie objavil aj model Mi 4C. Aktualizácia však má časom doraziť aj na modely Mi 4i, 4s, Mi Max, Mi Note, Mi Note 2, Mi 5, Mi 5s a Mi Mix. Čínsky výrobca zatiaľ neprezradil, kedy sa tak má stať.