Úvod Výrobcovia Nokia Nokia sa vráti v štýle: Takto by mohol vyzerať ich TOP model!

Nokia sa vráti v štýle: Takto by mohol vyzerať ich TOP model!

Edge-to-edge displej, 6 GB RAM a Snapdragon 835 v základnej výbave.

15

Najväčší mobilný veľtrh na svete, Mobile World Congress, je na pláne už budúci mesiac. Počas tohto technologického sviatku výrobcovia zo všetkých kútov sveta do Barcelony prinesú svoje najhorúcejšie novinky. Jedným z týchto výrobcov je aj Nokia, spoločnosť, ktorá sa pokúša vzkriesiť biznis týkajúci sa telefónov.

Jej absolútne najvýkonnejším, najprepracovanejším a najdrahším modelom pre tento rok má byť model s označením Nokia P1. O vlajkovej lodi fínskej spoločnosti sa pošepkáva už nejakú dobu, no zatiaľ sme nemali tú príležitosť pozrieť sa na to, ako by mohla vyzerať.

Aj preto sa rozhodol jeden z tvorcov rôznych vizualizácií, známy ako Concept Creator, pripravil zaujímavé video, v ktorom k životu priniesol telefón, po ktorom bažia, dovolím si tvrdiť, milióny ľudí. Ako si teda predstavuje tento pán novinku?

Do úvahy svojho konceptu zobral dostupné informácie, takže aj keď finálny produkt nemusí vyzerať úplne rovnako, základ by mal byť minimálne veľmi podobný. Zariadenie poháňa najvýkonnejší mobilný procesor, Qualcomm 835 a 6 GB operačnej pamäte RAM. Zadnú stranu zas zdobí 22,3 Mpx fotoaparát s trojitým LED bleskom.

Telefón zároveň disponuje edge-to-edge displeju, teda displeju, ktorý nemá takmer žiadne bočné rámiky. Na zadnej, ako aj na prednej strane môžete vidieť ikonické logo Nokie. Spodná strana je vybavená USB C portom pre nabíjanie, 3.5 mm výstupom pre slúchadlá a reproduktorom. Na ľavej strane nájdete slot pre SIM kartu, na pravej zas ovládanie hlasitosti a tlačidlo, ktoré vyzerá na spúšť pre fotoaparát. Ten je mimochodom vybavený optikou od Zeiss, aj keď, musíme poznamenať, že v tomto prípade by asi výrobca nedokázal fotoaparát zakomponovať do smartfónu tak, aby vôbec nevyčnieval.

Nakoniec, zaujímavé je aj domovské tlačidlo, ktoré je podľa videa založené čisto na dotyku, a teda nie je klikateľné. Zariadenie si môžete pozrieť v troch rôznych farebných prevedeniach. Ktoré sa vám páči najviac, resp. páči sa vám takáto predstava novej vlajkovej lode Nokia P1?