Úvod Zariadenia Smartphony Súboj rýchlych nabíjaní: Vyhrá ekonomickejší OnePlus 3T alebo prémiový Google Pixel XL?

Súboj rýchlych nabíjaní: Vyhrá ekonomickejší OnePlus 3T alebo prémiový Google Pixel XL?

6

Pri smartfóne OnePlus 3T jeho výrobca okrem iných vlastností neustále vyzdvihuje vlastnú technológiu rýchleho nabíjania zvanú DASH Charge.

DASH Charge dokáže nabiť akumulátor smartfónu OnePlus 3T na viac ako polovicu kapacity len za krátkych 30 minút. Za malú chvíľu tak dostanete do zariadenia dostatok energie na to, aby ste so smartfónom mohli pracovať podstatnú časť dňa.

Výrobca OnePlus rád porovnáva a v jeho poslednom videu to nebude inak. Ako súpera si vybral smartfón Google Pixel XL, ktorý je vybavený 3450 mAh batériou a taktiež technológiou rýchleho nabíjania. Batéria zariadenia OnePlus 3T disponuje 3500 mAh kapacitou, čiže sú si veľmi podobné.

OnePlus 3T je smartfón, ktorý vám za veľmi rozumné peniaze (od 439 €) poskytne slušnú výbavu a prémiovú konštrukciu. Model Google Pixel XL je však plnohodnotný high-end s cenou, ktorá je podstatne vyššia ako cena OnePlus 3T. V nemeckej iterácii najväčšieho online obchodu Amazon môžeme nájsť Google Pixel XL v 32 GB verzii s cenou prevyšujúcou 1000 eur.

OnePlus 3T

Vo videu môžeme vidieť nabíjanie oboch spomínaných modelov pod záťažou. Nabíjanie prebieha počas jazdy v aute a pri zapnutej navigácii v Google Maps. Displej je teda neustále zapnutý a to isté platí aj o GPS konektivite. Výsledok?

OnePLus 3T sa za 30 minút nabil na 57-percentnú kapacitu batérie, zatiaľ čo Google Pixel XL len na 21-percentnú kapacitu. Rozdiel je aj pri tomto údaji podstatný. Nabíjanie prebiehalo pomocou 27W USB C nabíjačky do auta značky Belkin, ktorá stojí približne 44 eur. Táto nabíjačka je dostupná aj v obchode Google Play Store.

Video