Úvod Výrobcovia Xiaomi Na MWC 2017 bude chýbať významný hráč na poli so smartfónmi. Neuvidíme...

Na MWC 2017 bude chýbať významný hráč na poli so smartfónmi. Neuvidíme tam Xiaomi

Predstavenie Xiaomi Mi 6 na MWC 2017 nečakajte.

1
Xiaomi Mi Note 2
Okrem noviniek o tom, že počas MWC 2017 neuvidíme novú vlajkovú loď z dielne Samsungu sa musíme pripraviť aj na sklamanie od ďalšieho veľkého hráča na poli smartfónov.

Jeden zo zdrojov, ktorý má veľmi blízko ku Xiaomi totiž tvrdí, že počas MWC 2017 svoje novinky nepredstaví ani Xiaomi. Nielen, že tam nepredstaví vlajkovú loď, nepredstaví tam vôbec nič. Prečo? Pretože tam nebude.

O tomto veľmi nezvyčajnom kroku informoval TechCrunch. Je možné, že rozhodnutie Xiaomi nezúčastniť sa najväčšieho veľtrhu s mobilnými technológiami na svete je priamym následkom výpovede Huga Barra, ktorý v Xiaomi ukončí pôsobenie už o pár dní.

Hugo Barra, VP Xiaomi pri predstavovaní smartfónu Mi4i v Indii © ibtimes.com

Ak sa pozrieme na minulý rok, bol to práve Hugo Barra, kto pretlačil predstavenie modelu Mi 5 počas MWC 2016. Rovnakého predstavenia, akurát s novším modelom sa tento rok, bohužiaľ, nedočkáme.

Ako sa teda zachová Xiaomi a kam týmto rozhodnutím smeruje? Ťažko povedať, stále mladá spoločnosť je momentálne v prechodnom období. Globálnu slávu, predaje aj zárobky už dosiahla. Momentálne je na pláne stabilizácia a možno aj rozšírenie obzorov mimo domovskej Číny či susednej Indie. Strata Huga Barra, svetoznámej tváre spojenej s Androidom a celkovo technologickou scénou, bude pre firmu významná. Ostáva otázne, ako sa Xiaomi zachová a aké budú jeho ďalšie kroky. Nateraz nám ostáva veriť, že na konci tohto prechodného obdobia na tom budú lepšie, než teraz.