Úvod LG LG G6 LG G6 bude mať unikátny displej: Čo všetko sa zmení a týkajú...

LG G6 bude mať unikátny displej: Čo všetko sa zmení a týkajú sa zmeny aj vás?

7

Vyzerá to tak, že LG G6 nás už čoskoro poctí svojou prítomnosťou. Súdime to podľa toho, koľko informácií sa o ňom deň čo deň dozvedáme. Najnovším kúskom zaujímavosti je jeho displej, presnejšie jeho veľkosť, rozlíšenie, pixelová hustota a nečakane najzaujímavejší kúsok – jeho pomer strán.

Juhokórejská spoločnosť len včera predstavila nový typ displeja, ktorý sa pravdepodobne objaví práve v chystanom LG G6. Volá sa QHD+ a ponúka rozlíšenie 2 880 x 1 440 pri pomere strán 18:9, resp. 2:1. Zvláštne.

V porovnaní s panelmi, ktoré LG využil v predchádzajúcich modeloch ako LG V20, V10 a G5 má ísť o pomerne vylepšený panel. Či sa chcete zamerať na rozlíšenie alebo na výkon v reálnom svete, ako napríklad na čitateľnosť na priamom slnku, novinka od LG má byť jednoducho lepšia. Nový displej je okrem tohto všetkého, čo sme spomenuli až o 30 % menej energeticky náročný, takže čakať môžeme aj lepšiu výdrž batérie. Zatiaľ všetko super, nie?

Prečo ale LG prišiel s tak zvláštnym a neštandardným pomerom strán? Podľa serveru Korean Herald, ktorý do tematiky juhokórejských výrobcov vidí vždy hlboko to je kvôli multitaskingu. Samotná veľkosť displeja sa oproti V10 a V20 nezmení, stále pôjde o 5,7-palcový smartfón. Bude však podstatne užší a vyšší. Takto nejak to bude vyzerať. Vľavo môžete vidieť nový formát, ktorý sa objaví na LG G6, vpravo zas klasický panel s pomerom strán 16:9.

Samozrejme, spolu s netypickým pomerom strán prichádza aj otázka, ako na ňom bude vyzerať obsah. Samotné používateľské rozhranie mu bude samozrejme prispôsobené, to isté platí aj pre tapety a iné prvky, ktoré dotvárajú telefón. Podobnou transformáciou bez väčšieho problému prejdú aj aplikácie a hry, ktoré zaberú celý displej.

Iný príbeh však platí pri prehrávaní videa. Vzhľadom na pomer strán pri takmer všetkých druhoch videa (16:9) na LG G6 môžeme čakať čierne pásiky po bokoch.

Tak či tak, ak sa nakoniec rozhodnete zvoliť si LG G6 s jeho zaujímavým pomerom strán, nebojte sa. Nepôjde o drastickú zmenu. Oveľa horšie by bolo, ak by ste presedlali na pomer strán 4:3, tak by ste si to všimli hneď.