Úvod Anketa LG G6 alebo Samsung Galaxy S8. Ktorá vlajková loď bude lepšia? HLASUJTE...

LG G6 alebo Samsung Galaxy S8. Ktorá vlajková loď bude lepšia? HLASUJTE a rozhodnite!

19

Už o pár týždňov uvidíme predstavenie dvoch vlajkových smartfónov z dielní dvoch kórejských rivalov. Samsung aj LG pri nich zúročia svoje technologické možnosti, a tak všetkých zaujíma, ktorý z nich to zvládne lepšie.

Oba smartfóny sprevádzajú mnohé informácie. Kým pri Galaxy S8 ich je viac, pri LG G6 o niečo menej. Pri druhom menovanom ale majú oficiálnejší charakter, zatiaľ čo pri Galaxy S8 ide po väčšinou o špekulácie a logické odhady.

Napriek rozdielnemu prístupu k inováciám, budú mať obe zariadenia veľa spoločného. Nekompromisné high-end parametre, prémiové materiály, svojský dizajn, špičkové fotoaparáty alebo konštrukciu s výraznejšie zoštíhlenými rámikmi.

Každý výrobca má však v rukáve svoje esá. Samsung Galaxy S8 bude ťažiť s úspechu svojich predchodcov a ohurovať bude novými funkciami a výbavou. Premiéru si odbije USB typ C, digitálny asistent na báze umelej inteligencie, skener očnej dúhovky, opäť zdokonalený fotoaparát alebo vylepšený extra jemný AMOLED displej (citlivý na tlak). Zmiznúť má tlačidlo pod displejom a snímač odtlačkov prstov sa presunie na iné miesto. Má ísť o ultrazvukový biometrický senzor. Na um tiež prichádza najnovší Bluetooth štandard 5.0, výkonný režim ako kontrast k úspornému módu, či zachovaný 3,5 mm jack.

Samsung Galaxy S8

LG G6 si bude raziť vlastnú cestu hlavne netradičným displejom, ktorý bude mať pomer strán 18:9 a rozlíšenie 1440 x 2880 pixelov. Ak by sme si mali kúpiť súčasný LG G5, tak hlavne kvôli fotoaparátu. Duálne prevedenie a poriadne širokouhlý záber s bohatými možnosťami manuálneho prispôsobenia sa rozhodne podarili. V LG G6 zostane dvojitá šošovka zachovaná a bude samozrejme ešte lepšia. Širokouhlé zábery sa navyše budú skvele vynímať na spomínanom užšom a vyššom displeji.

LG G6

LG tento rok zanevrie na nepodarenú modulárnu konštrukciu. Naopak, sústredí sa na estetiku a použiteľnosť. LG G6 by tak mohol byť, s trochou nadsádzky, technologickým šperkom. LG si do Samsungu nepriamo kopne batériou. Má byť extrémne bezpečná a nemala by explodovať ani pri teplote 150 stupňov Celzia. Okrem toho bude LG G6 odolný voči vode a prachu, to ale aj Galaxy S8. Presnú úroveň IP certifikácie nepoznáme.

Cena a dostupnosť

Knihu v prvom rade predáva obal a až potom cena. Samsung Galaxy S8 aj LG G6 bude bezpochyby vyzerať k svetu. Pri Samsungu však musíme rátať s cenou, ktorá sa môže prehupnúť cez sumu 800 eur. A to už odrádza slušne. Naopak, LG G6 bude menej nákladný na výrobu, ako predošlá generácia. Postará sa o to absencia modulárnej konštrukcie, ktorá bola na vývoj a výrobu nákladnejšia. Ak bude LG G6 stáť 600 eur, pred Galaxy S8 získa nepopierateľnú výhodu.

Samsung Galaxy S8 má byť predstavený koncom marca, resp. začiatkom apríla. Na hlavných trhoch by malo byť zariadenie dostupné do mesiaca po predstavení. Rovnaký časový rámec dostupnosti sa týka aj modelu LG G6. Ten ale bude predstavený o mesiac skôr, konkrétne 26. februára na podujatí MWC 2017. Model G6 tak získa ďalšiu výhodu skoršej dostupnosti.

Sami sa nevieme rozhodnúť, ktorý z dvojice bude pre prípadných potencionálnych záujemcov príťažlivejší. Obe spoločnosti majú s ich očakávanými vlajkovými modelmi podobnú štartovaciu pozíciu. Samsung musí obnoviť dôveru spotrebiteľov po fiasku s Galaxy Note 7 a LG zase po neúspechu modelu G5, ktorý sa predával žalostne.

Zaujíma nás, čo si myslíte vy. Bude podľa vás lepším high-end smartfónom Galaxy S8 alebo LG G6? Hlasujte v ankete nižšie! Samozrejme, predstavené budú vlajkové lode aj iných výrobcov. Duo z Južnej Kórey je ale na trhu silne etablované a ich dva TOP smartfóny budú ostro sledované.

[yop_poll id=“103″]

Očakávané parametre

[table id=65 /]