Úvod Smartphony Dohady LG G6 zrejme dostane AI funkciu z Google Pixel smartfónov. Ako prvý...

LG G6 zrejme dostane AI funkciu z Google Pixel smartfónov. Ako prvý na svete

0

Čím viac sa blíži oficiálne predstavenie vlajkového modelu LG G6, tým viac informácií presakuje na povrch. Niektoré z nich oficiálne potvrdili priamo zainteresované osoby a niektoré majú charakter dohadov. 

Do kategórie druhých menovaných patrí aj správa, ktorú aktuálne priniesol ekonomický magazín Business Korea. Ten zvykne vo väčšie pracovať s dôveryhodnejšími informáciami.

Podľa neho bude mať LG G6 priamo integrovanú funkciu pokročilého digitálneho asistenta Google Assistant. Išlo by tak o vôbec prvý smartfón, mimo tých od Google, ktorý by bol touto novinkou vybavený. Funkcionalitu majú integrovanú zatiaľ len zariadenia Google Pixel a Google Pixel XL.

Google Assistant využíva pre svoju prácu základy umelej inteligencie a prvky strojového učenia. Môžete s ním komunikovať a na základe vašich preferencií vám bude ponúkať rôzne riešenia a upozornenia.

LG G6

Integrovanie danej služby by nebolo prekvapivé. Samsung Galaxy S8 dostane tiež digitálneho asistenta na báze strojového učenia, no Samsung si ho pripravuje vo vlastnej réžii. K podobným krokom sa uchyľujú aj mnohí iní výrobcovia. Riešenie priamo od Google sa javí ako najschopnejšie aj napriek tomu, že Samsung už niekoľkokrát technologický svet prekvapil.

Okrem toho výrobca LG spolu Google o pár dní (9. februára 2017) predstaví inteligentné hodinky Watch Style a Watch Sport. Hodinky budú bežať na najnovšej verzii OS Android Wear 2.0 a budú mať taktiež integrovanú funkciu Google Assistant. Použitie Google AI v novom vlajkovom smartfóne by tak bolo len logickým krokom a vyústením.

K TÉMEGoogle a LG spojili sily. 9. februára predstavia nové inteligentné hodinky

Správy ďalej hovoria, že LG rokuje aj s Amazonom. Ich digitálny asistent Amazon Alexa by si mohol nájsť cestu do ďalších budúcich zariadení od LG. Každým dňom je LG G6 zaujímavejší a zaujímavejší. Predstavený bude už 26. februára 2017 na podujatí MWC 2017 v španielskej Barcelone.

ANKETA: LG G6 alebo Samsung Galaxy S8. Ktorá vlajková loď bude lepšia? HLASUJTE a rozhodnite!