Úvod Výrobcovia LG Potvrdené: LG G6 dostane do výbavy pokrokový displej s netradičným pomerom strán

Potvrdené: LG G6 dostane do výbavy pokrokový displej s netradičným pomerom strán

2
Displej LG G5 má pomer strán 16:9

Nový vlajkový smartfón kórejskej spoločnosti LG sa pomaly blíži a kúsok po kúsku dostávame jeho reálnu podobu. LG G6 dostane podľa potvrdených informácií netradičný displej. 

Divízia LG Display dnes totižto predstavila displej pre smartfóny, ktorý má veľkosť 5,7 palca a rozlíšenie 1440 x 2880 pixelov (564 ppi). Tento, tzv. QHD+ plus displej ale disponuje netradičným pomerom strán 18:9. LG zároveň potvrdilo, že tento displej bude použitý pri nadchádzajúcom vlajkovom smartfóne.

Pre porovnanie, súčasný model LG G5 disponuje displejom o veľkosti 5,3 palca, jeho rozlíšenie je 1440 x 2560 pixelov a pomer jeho strán odráža hodnotu 16:9. Displej má ponúknuť super ostrý obraz a pohlcujúci zážitok zo sledovania obsahu.

Pomer strán 18:9 nie je náhodný. Najnovší Android 7.0 Nougat prišiel s funkciou, ktorá umožňuje používanie aplikácií v dvoch súčasne aktívnych oknách. Daný pomer strán LG navrhlo práve pre funkciu dual-screen multitaskingu. Jeho používanie tak bude užívateľsky podstatne príjemnejšie.

LG G6
LG G5

To však nie je všetko. Inovatívny displej bude veľmi citlivý vďaka technológii LG inTOUCH. Medzi dotykom vášho prsta a reakciou zariadenia nebude v podstate existovať žiadna badateľná odozva. Displej je veľmi tenký (1 mm) a to isté platí aj o jeho bočných rámikoch (0,2 mm!).

Spoločnosť LG teda ani tento rok nezanevrie na svoju povesť odvážneho inovátora. V minulom roku to bola modulárna konštrukcia a tento rok to bude pre zmenu displej. Kým modulárna konštrukcia kladne prijatá nebola, nový displej bude zrejme pravým opakom.