Úvod Výrobcovia LG LG G6 môže byť citeľne lacnejší. Náklady na výrobu budú menšie

LG G6 môže byť citeľne lacnejší. Náklady na výrobu budú menšie

0

Nie je žiadnym tajomstvom, že sa modulárna konštrukcia modelu LG G5 nestretla s väčším úspechom. Kostrbatý koncept vymeniteľného príslušenstva, ktoré je navyše relatívne drahé, nebol dobrou cestou. 

Aj preto má byť LG G6 zhotovený v duchu tradičnej ne-modulárnej konštrukcie. Mobilná divízia LG sa v tomto roku vzhľadom na neúspech LG G5 potýkala s negatívnymi finančnými výsledkami.

Analytik finančného domu KB Investment & Securities zaoberajúceho sa cennými papiermi však upozorňuje, že investori by mali spoločnosti LG v tomto roku dôverovať. Výrobné náklady spojené s tradičnou konštrukciou môžu byť až o 20 % nižšie, ako v prípade zložitejšieho modulárneho konceptu.

g6
LG G5

Nižšie výrobné náklady sa logicky premietnu do konečnej spotrebiteľskej ceny. Otázkou je len, v akom rozsahu. LG G6 tak môže byť mimoriadne úspešný. High-end model od LG s citeľne nižšou cenou ako konkurencia bude pre spotrebiteľov určite príťažlivý.

LG G6 nahráva do karát aj trhový štart, resp. predstavenie. O mesiac by mal predbehnúť eso taktiež kórejskej spoločnosti Samsung, model Galaxy S8.