Úvod Zariadenia SmartTV LG predstavilo vlajkovú loď medzi televízormi. 4K OLED TV s hrúbkou len...

LG predstavilo vlajkovú loď medzi televízormi. 4K OLED TV s hrúbkou len 2,57 mm!

6

Kórejská spoločnosť LG včera na podujatí CES 2017 predviedla vylepšenú líniu svojich OLED televízorov, z ktorých jeden doslova vyráža dych. Nehovoríme pritom ani tak o kvalite obrazu.

Tá je samozrejme ukážková a podmienená najnovšími technológiami, no viac zaujala konštrukcia televízora. Samotný televízor je hrubý len 2,57 milimetra a je priamo určený na zavesenie (nalepenie?) na stenu. V podstate si tak na stenu zavesíte skôr obraz ako elektroniku.

OLED

Tento koncept sa pretavil aj do názvu celej línie televízorov – LG Signature 4K OLED W, pričom W odkazuje na wallpaper, teda tapetu. Extrémne nízkej hrúbke musela ustúpiť ostatná elektronika. Tá sa nachádza v soundbare Dolby Atmos, ktorý musí byť umiestnený pod televízorom (pripojenie káblom). Okrem audio výbavy soundbar obsahuje aj ostatné vnútornosti televízora, HDMi konektivitu a tak podobne.

OLED
Extrémne nízka hrúbka

Prezentovaný model mal 4K OLED HDR obrazovku o veľkosti 65 palcov a k dispozícii bude aj 77-palcové monštrum. 65-palcový model váži 7,7 kilogramu, čiže nie je príliš ťažký. Obraz je krajší po všetkých stránkach. LG vylepšilo jas, podanie farieb, kontrast, nechýba štandard HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) či Dolby Vision.

OLED

Televízor beží na platforme WebOS vo verzii 3.5. Tento operačný systém je veľmi podarený a v používateľských recenziách lepšie hodnotený ako ten v Samsung televízoroch. UI je veľmi jednoduché, farebné a intuitívne, no predsa len by sme radi na palube uvideli Android TV. Túto štafetu ale prenecháme Sony.

OLED

LG nezverejnilo ceny nového, resp. nových OLED televízorov. To ale ani nemuselo. 2,57 mm tenká vlajková loď bude poriadne drahá, dokonca zrejme drahšia ako vrcholový model Samsungu alebo Sony.

Ak by ste predsa po ňom zatúžili, na trh príde vo februári a predajca Best Buy naň začne prijímať predobjednávky už tento mesiac. Pripravte sa ale na to, že budete musieť predať auto. Teda ak máte nejaké lepšie.