Úvod Zaujímavosti Inovatívne kontaktné šošovky od CooperVision sú určené pre digitálny životný štýl

Inovatívne kontaktné šošovky od CooperVision sú určené pre digitálny životný štýl

1

Na podujatí CES 2017 sa to hemží obrazovkami. Obrazovkami televízorov, obrazovkami smartfónov, tabletov a paluboviek áut. Nejak podobne to vyzerá aj v každej modernej domácnosti. 

K týmto obrazovkám každý deň upriamujeme svoje oči a aj keď sa nám to zdá v súčasnej modernej dobe prirodzené, samotné oči by mohli protestovať.

Spoločnosť CooperVision prišla na Consumer Electronics Show s kontaktnými šošovkami Biofinity Energys, ktoré sú upravené tak, aby sa nám ľahšie konzumoval obsah z displejov. Hlavná idea spočívala v návrhu a výrobe kontaktných šošoviek, ktoré by sa skvele hodili do digitálneho životného štýlu. Cieľom bolo zbaviť oči únavy, podráždenia a hlavne sucha.

Je vo všeobecnosti známe, že pri pozeraní na obrazovku žmurkáme podstatne menej, ako pri bežných situáciach. Pri nasadenej klasickej kontaktnej šošovke s takýmto spôsobom môžeme navodiť syndróm suchého oka. Ten môže vyústiť do zdravotných komplikácií.

Kontaktné šošovky sú vyhotovené zo špeciálneho polyméru v patentovanom dizajne, ktorý udržuje vlhkosť a vylepšuje niektoré optické vlastnosti. Dizajn umožní ľahšie presúvať pozornosť medzi digitálnymi obrazovkami a offline aktivitami.

šošovky

Šošovky sú určené na celodenné nosenie s mesačným intervalom výmeny. Ich zaoblený dizajn znižuje interakciu medzi vnútornou stranou viečka, eliminuje tlak na ciliárne svaly a vo všeobecnosti má ísť o najvyspelejšie kontaktné šošovky na trhu. Šošovky budú dostupné aj v Európe so zatiaľ neznámou cenou.