Úvod Výrobcovia HTC HTC U Ultra v edícii so zafírovým sklom mieri do predpredaja s...

HTC U Ultra v edícii so zafírovým sklom mieri do predpredaja s vysokou cenou

4

HTC U Ultra je novou a bezpochyby aj zaujímavou vlajkovou loďou známeho taiwanskeho výrobcu HTC. Charakterizuje ju hlavne elitné vizuálne prevedenie, ale aj vysoký výkon či dva displeje.

Noviniek je samozrejme ďaleko viac a všetky sme zhrnuli tiež v porovnaní so súrodencom strednej triedy, modelom HTC U Play. Už na začiatku bolo avizované, že HTC U Ultra príde aj v limitovanej edícii.

Tá bude výnimočná hlavne v jednom ohľade. Veľký displej, ktorý má 5,7 palca a rozlíšenie 1440 x 2560 pixelov štandardne chráni odolná vrstva Gorilla Glass 5. Pri limitovanej edícii ju však bude chrániť vrstva zafírového skla. Ide o prémiový materiál, ktorý je hojne používaný v hodinárskom priemysle.

Zafírové sklo prekrýva ciferníky kvalitných náramkových hodiniek účelovo. Zafír v bežných podmienkach len ťažko poškriabete a na ručičky hodiniek tak vždy budete vidieť jasne a čisto bez rušivých škrabancov. To isté sa týka aj displeja HTC U Ultra. Bolo by určite na škodu, keby vám konzumáciu obsahu na extra veľkom a jemnom displeji rušila hrubá ryha. Sklo Gorilla Glass 5. je veľmi odolné, no zafír ešte o triedu odolnejší.

U Ultra
Lesklá povrchová úprava HTC U Ultra © Digital Trends

Bežná verzia HTC U Ultra už zamierila do predpredaja a na oficiálnej stránke výrobcu figuruje s cenou 749 dolárov. Verzia so zafírovým sklom by sa mala, aspoň na globálnom trhu, objaviť až neskôr v tomto roku.

Záujemcovia z domovskej krajiny výrobcu však budú v rámci dopytu uspokojení skôr. Výrobca bude v Taiwane prijímať predobjednávky na zafírovú verziu HTC U Ultra (128 GB) od polovice februára. Ak jej cenu prepočítame, dostaneme sa na sumu 920 dolárov, a teda 858 eur. Pri neskoršej expanzii napríklad do Európy môže byť finálna cena ešte vyššia. Odzrkadlia ju mimo iného dovozné náklady, rôzne poplatky a dane.

POROVNANIE: Čo majú spoločné a čím sa líšia HTC U Ultra a HTC U Play?