Úvod Smartphony Dohady Smartfón HTC U Ultra na živých FOTO. Fotoaparát z Google Pixel a...

Smartfón HTC U Ultra na živých FOTO. Fotoaparát z Google Pixel a sekundárny displej!

2

Spoločnosť HTC približne pred mesiacom začala rozposielať pozvánky, ktoré sa týkali udalosti konajúcej sa zajtra, t.j. 12. januára 2017. Predmetom udalosti bude predstavenie nových smartfónov.

S postupom času sa vynárali neoficiálne informácie, ktoré však boli relatívne strohé. Dnes, deň pred predstavením, sme sa ich konečne dozvedeli viac. Informácie dopĺňajú aj fotografie.

Taiwanská spoločnosť zajtra predstaví minimálne dva smartfóny. Pôjde o modely HTC U Ultra a HTC U Play. Kým jeden bude plnohodnotným phabletom, druhý bude kompaktnejší.

HTC U Ultra má disponovať veľkým 5,7 alebo až 6,0-palcovým displejom s rozlíšením 1440 x 2560 pixelov. O výkon sa bude starať čipset Snapdragon 821 spolu so 4 GB kapacitou operačnej pamäte RAM. Grafický výkon bude mať na starosti čip Adreno 540 GPU a dáta si uložíme do 64 GB internej pamäte.

HTC U Ultra by mal dostať 12 Mpx fotoaparát, presne taký istý, aký nájdeme v Google Pixel smartfónoch. Ide o najlepší mobilný foto snímač na trhu. Počítať môžeme s OS Android vo verzii 7.0 Nougat, 4000 mAh batériou a USB typ C konektorom. Zaujímavosťou je, že HTC U Ultra bude mať ďalší displej v štýle LG V20. Bude podstatne menší a nachádzať sa bude nad primárnou obrazovkou.

HTC U Ultra
HTC U Ultra
HTC U Ultra
HTC U Ultra
HTC U Ultra
HTC U Ultra
HTC U Ultra

HTC U Play

Fotografie modelu HTC U Play sa žiaľ neobjavili. V plnej paráde ho tak uvidíme až zajtra. Jeho 5,2-palcový displej dostane FHD 1080p rozlíšenie a pod kapotou sa usídli osemjadrový Helio P10. Pamäte si podelia kapacity 3 GB RAM / 32 GB ROM.

O výdrž na jedno nabitie sa bude starať 2500 mAh batéria a zážitky zachytíte 16 Mpx fotoaparátom. V tlačidle pod displejom by sme mali nájsť snímač odtlačkov prstov.

Zajtrajšie predstavenie bude určite zaujímavé a už teraz sme zvedaví aké mašiny na nás HTC vytiahne.