Úvod Smartphony Aktualizácie HTC One A9 z roku 2015 získava aktualizáciu na Android Nougat

HTC One A9 z roku 2015 získava aktualizáciu na Android Nougat

1
One A9

Spoločnosť HTC v septembri roku 2015 predstavila smartfón s označením One A9, ktorý mnohí označovali ako iPhone s OS Android. Jeho dizajn bol veľmi podobný. 

HTC One A9 bol, resp. ešte stále je veľmi dobrý smartfón. U nás v redakcii sa zapísal pozitívnym perom, no jeho hlavnou nevýhodou bola vysoká obstarávacia cena. Všetky dojmy si môžete prečítať v našej recenzii.

Na HTC One A9 výrobca nezabudol a aj pre neho si pripravil aktualizáciu. Svedčí o tom príspevok na sociálnej sieti Twitter užívateľa @LlabTooFeR. Ten často informuje o ešte nepredstavených novinkách taiwanského výrobcu s vysokou spoľahlivosťou.

HTC One A9 tak po 14-ich mesiacoch od uvedenia začína dostávať update na Android 7.0 Nougat, ktorý nahradí verziu 6.0 Marshmallow. Aktualizácia príde so všetkými známymi novinkami, bezpečnostné záplaty nevynímajúc.

HTC One

Keďže má aktualizácia viac ako 1 GB, vhod príde WiFi pripojenie a tiež nabitá batéria. Proces aktualizácie bude nejakú dobu trvať. Pripomeňme si, že HTC One A9 disponoval 5″ AMOLED displejom s HD 720p rozlíšením alebo čipsetom Snapdragon 617, 3 GB RAM-kou a 32 GB úložiskom.

2150 mAh batéria poháňala aj 13 Mpx fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu alebo prednú 4 Mpx selfie kameru. Aktualizácia sa bude šíriť v dávkach postupne po všetkých krajinách sveta, kde sa smartfón HTC One A9 predával.