Úvod Smartphony Aktualizácie Android Nougat pre smartfón Honor 8 sa blíži. Aktualizácia začne v Japonsku

Android Nougat pre smartfón Honor 8 sa blíži. Aktualizácia začne v Japonsku

0

Ani Honor 8, ako štýlový smartfón strednej triedy, neobíde aktualizácia na najnovšiu verziu operačného systému Android. Verzia Nougat bude navyše obohatená aj o novú iteráciu UI EMUI 5.0.

Výrobca už skôr potvrdil, že aktualizácia by sa mala vlastníkom smartfónu objaviť v centre oznámení v priebehu mesiaca február. Japonská pobočka výrobcu Huawei, pod ktorý brand Honor patrí, však oznámila, že update bude dostupný už 16. januára.

Oznámenie samozrejme smerovalo vlastníkom zariadenia v Japonsku. To však znamená, že aktualizácia pre ostatné regióny sveta na seba nenechá dlho čakať. Čím skôr prebehne update na hlavných trhoch, tým skôr sa dostane na tie ostatné, náš nevynímajúc.

Honor 8

Aktualizácia má úctyhodných 1,97 GB. Výrobca zároveň odporúča, aby si majitelia smartfónu pred spustením procesu aktualizácie zálohovali všetky osobné dáta. Na mieste je tiež nabitie batérie aspoň na 50-percentnú kapacitu.

Aktualizácia prinesie obvyklé optimalizačné a výkonnostné vylepšenia, ale aj zdokonalenú bezpečnosť, vylepšený režim Doze, funkciu dvoch súčasne aktívnych okien či detailnejšiu správu upozornení a oprávnení.