Úvod Zariadenia Smartwatch Google a LG spojili sily. 9. februára predstavia dve nové Android zariadenia

Google a LG spojili sily. 9. februára predstavia dve nové Android zariadenia

0

Inteligentné hodinky nie sú zrovna produktom, o ktorý by sa zákazníci bili v obchodoch s elektronikou. Ich predaj v minulom roku síce rapídnejšie poklesol, no časť trhu im právom patrí. 

Ešte v minulom roku sa povrávalo, že spoločnosť Google začiatkom roka 2017 predstaví dvojicu prémiovejších inteligentných hodiniek. Najnovšie informácie od Evana Blassa odhalili zaujímavé detaily.

Spoločnosť Google sa 9. februára ocitne na jednom pódiu s LG. Google predstaví novú verziu operačného systému Android Wear 2.0, ktorý je určený pre nositeľné technológie, a teda aj inteligentné hodinky.

Súčasťou podujatia bude zároveň predstavenie dvojice inteligentných hodiniek, ktoré prídu rovno s novou verziou OS Android Wear. Hodinky bude mať na svedomí práve LG a volať sa budú Watch Sport a Watch Style.

O high-end cielení prvých menovaných svedčia parametre. Model LG Watch Sport bude mať okrúhly displej s uhlopriečkou 1,38 palca a rozlíšením 480 x 480 pixelov. Pôjde o P-OLED panel. Kapacita RAM sa zastaví na hodnote 768 MB a interné úložisko bude mať voľný objem 4 GB.

430 mAh batéria bude poháňať aj WiFi, NFC, 3G a 4G konektivitu, či integrovaný GPS modul. Chýbať nebude snímač tepovej frekvencie alebo odolnosť na úrovni certifikácie IP 68. Telo hodiniek bude hrubé 14,2 milimetra a k dispozícii budú v dvoch farebných prevedeniach. Titánovom a tmavomodrom.

LG Watch Style budú pre mnohých zaujímavejšie. Ponúknu možnosť výmeny náramkov a farbu titánu doplní ružová, zlatá alebo strieborná variácia. Ich P-OLED displej bude menší ako v predošlom prípade. Rozmer 1,2 palca doplní rozlíšenie 360 x 360 pixelov.

V tomto prípade by malo ísť o podstatne lacnejší model z dvojice. Dokazuje to avizovaná absencia 3G, 4G, GPS a NFC konektivity a hodinky nebudú mať ani snímač tepovej frekvencie. Spomenieme 512 MB operačnú pamäť, 4 GB úložisko, 240 mAh batériu uloženú v tele hrubom 10,8 milimetra alebo odolnosť IP 67

LG

Render, ktorý vidíte vyššie, podľa zdroja relatívne presne zobrazuje finálnu podobu dvojice nových inteligentných hodiniek. Sme zvedaví, s akými novinkami bude operačný systém Android Wear 2.0 predstavený. Na prvom mieste by sme určite radi videli skromnejší prístup k spotrebe energie.