Úvod Zariadenia Smartwatch Trojica inteligentných hodiniek Garmin Fenix 5 oficiálne predstavená

Trojica inteligentných hodiniek Garmin Fenix 5 oficiálne predstavená

1
Z ľava: Garmin Fenix 5S, Fenix 5X a Fenix 5

Pokiaľ sa považujete za skutočného športovca a nie iba za občasného vyznávača pohybu, prehliadnuť by ste nemali nové inteligentné hodinky Garmin Fenix 5.

Ide o trojicu modelov, ktoré boli od začiatku navrhnuté pre silné zameranie na športové aktivity. Označenia hodiniek sú Fenix 5, Fenix 5S a Fenix 5X. Všetky modely zdieľajú väčšinu funkcií zameraných na šport, predsa len ale medzi nimi existujú rozdiely.

Model Garmin Fenix ​​5S (42 mm priemer ciferníka) je napríklad elegantnejšieho výzoru s menším rozmerom a váhou oproti štandardnému modelu Garmin Fenix 5 (47 mm priemer ciferníka). Model Fenix 5X (51 mm priemer ciferníka) je najvyššie radený model z trojice s predinštalovanými kompletnými mapami pre navigáciu v teréne.

QuickFit mechanizmus hodiniek vám umožní jednoduché a rýchle vymieňanie náramkov, ktoré môžu byť vyhotovené z kovu, kože alebo iného materiálu.

Každý model z trojice disponuje pokročilými funkciami, ktoré zužitkujete pri behu, turistike, plávaní, jazde na bicykli alebo mnohých iných športoch. Všetky majú snímač tepovej frekvencie, odolnosť voči vode do hĺbky 100 metrov ako aj zabudované GPS. Ďalej nechýba barometer, výškomer a trojosový gyroskop. Hodinky vám okrem detailnej športovej analýzy zobrazia aj notifikácie zo smartfónu, ktoré budú patriť hovorom, správam alebo e-mailom.

Modely so zafírovým krycím sklom odolným voči poškriabanu dostanú aj WiFi konektivitu. Nahrávanie športových údajov a štatistík tak môže pohodlne prebiehať cez domácu WiFi sieť bez toho, aby ste v blízkosti hodiniek museli mať smartfón.

Garmin Fenix ​​5 a Fenix 5S sa začnú predávať za maloobchodnú odporúčanú cenu 599 dolárov. Verzie so zafírovým sklom (aj najvyšší model Fenix 5X) budú stáť 699 dolárov. Trhový štart je naplánovaný na 1. štvrťrok 2017. Detaily nájdete na stránke výrobcu na adrese explore.garmin.com.