Úvod Qualcomm Snapdragon 835 ŽIVÉ FOTO z CES 2017: Toto je nový kráľ výkonu, Snapdragon 835!

ŽIVÉ FOTO z CES 2017: Toto je nový kráľ výkonu, Snapdragon 835!

2
Foto: Phone Arena
Qualcomm včera oficiálne prestavil ich najnovší čipset, Snapdragon 835. Najnovší procesor je o 35 % než jeho predchodcovia Snapdragon 820 a 821, zároveň je však o 25 % energeticky úspornejší. Aby toho nebolo málo, vďaka grafickému čipu Adreno 540 dokáže grafiku vykresľovať o 25 % rýchlejšie.

Qualcomm z celkovej veľkosti čipsetu odkrojil po 3 milimetre z každej strany. Neznie to ako veľa, v mobilnom svete však ide o obrovský krok vpred. Koniec koncov, veď si spomeňte na to, čoho všetkého sú výrobcovia schopní len aby nám ponúkli tenšie, elegantnejšie zariadenia s adekvátnou výdržou batérie. Miesto vnútri telefónu je veľmi drahá komodita.

Nový Snapdragon 835 už vstúpil do hromadnej výroby. Prvé zariadenia, ktoré bude poháňať by sme mali vidieť už počas CES. Jedným z nich by mal byť aj Asus Zenfone AR.

Nebude len v smartfónoch

Snapdragon 835 však nie je určený len pre smartfóny. Skupina Osterhourt Design Group zo San Francisca už stihla oznámiť, že nový čip plánuje využiť v ich okuliaroch pre virtuálnu a rozšírenú realitu. Samotný Qualcomm taktiež potvrdil, že tento rok stretneme niekoľko IoT produktov ako IP kamery, ktoré budú bežať práve vďaka Snapdragon 835.

Čo je pravdepodobne najzaujímavejšie je fakt, že Snapdragon 835 by mal byť schopný rozbehať aj plnú verziu Windows 10. Jeden z prednášajúcich počas konferencie dokonca povedal, že sa nový čipset objaví aj v niečom, čo nazval “Google OS”. Čaká nás zaujímavý rok, priatelia!