Úvod Smartphony Dohady FOTO: Takto by mohol vyzerať Galaxy S8 na základe doteraz zverejnených informácií

FOTO: Takto by mohol vyzerať Galaxy S8 na základe doteraz zverejnených informácií

1

Samsung drží model Galaxy S8 v poriadnej tajnosti, o čom svedčia takmer neexistujúce informácie, ktoré by aspoň z časti oficiálnejšie približovali niektorú vlastnosť alebo detail zariadenia.  

Spoliehať sa tak musíme na rôzne úniky informácií, ktoré pochádzajú od rôznych vzdialených zdrojov, alebo na logický úsudok. Niektoré špecifiká sa dajú relatívne presne odhadnúť.

Buď ich už použila konkurencia alebo ide o logické vyústenie z technologického napredovania a charakteru predošlej generácie zariadenia. Samsung Galaxy S8 má byť každopádne esom v rukáve známeho kórejského giganta.

Dohady

Dizajn – Samsung bude pokračovať v nastolenom dizajne, ktorý prezentujú modely Galaxy S6 a Galaxy S7. Novinkou majú byť podstatne tenšie rámiky. Tak tenké, že pod displejom nezostane miesto na tlačidlo so snímačom odtlačkov prstov.

Tlačidlo – Vyššie spomínané ikonické tlačidlo pod displejom by malo dostať náhradu v podobe softvérových tlačidiel integrovaných priamo do systému. Toto prevedenie ponúkajú pri svojich zariadeniach mnohí iní výrobcovia.

Snímač odtlačkov – Ak naozaj zmizne tlačidlo, tak aj so snímačom odtlačkov prstov. Samsung ho zrejme neumiestní na zadnú stranu zariadenia. Použiť by mohol inovatívny spôsob umiestnenia priamo pod ochranným sklom displeja. Túto technológiu už predstavil Qualcomm ale aj Synaptics.

Fotoaparát – Niekoľkokrát sa skloňovalo použitie duálneho fotoaparátu. Napriek trendovému riešeniu Samsung pravdepodobne zostane verný tradičnému „jednému oku“. Dokazuje to aj včera zverejnený render ochranného krytu pre Galaxy S8.

Snímač tepu – Snímač tepovej frekvencie by sa mohol presunúť nad fotoaparát, spolu s LED bleskom a poprípade laserom pre zaostrovanie. Túto možnosť rovnako potvrdil spomínaný render krytu.

Logo – Neoficiálne grafické vyobrazenia modelu Galaxy S8 zobrazovali logo umiestnené v hrane pod displejom. Takéto prevedenie môžeme vidieť napr. pri zariadeniach od Huawei. Skôr si myslíme, že Samsung ponechá jeho polohu zadnej strane, kde bude dominovať v jej strednej časti.

Konektory – Tu budeme struční. 3,5 mm audio jack áno, USB typ C konečne áno.

Vzhľad

Na základe vyššie uvedených neoficiálnych informácií a na základe zverejnených snímok príslušenstva by mohol Galaxy S8 vyzerať tak, ako na zábere nižšie. Subjektívne, pôsobí na nás trochu rozpačito. Ako sa páči vám?

Galaxy S8 Galaxy S8