Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Toto je dôvod prečo vybuchoval Galaxy Note 7: Výsledky „pitvy“ unikli týždeň...

Toto je dôvod prečo vybuchoval Galaxy Note 7: Výsledky „pitvy“ unikli týždeň pred oficiálnym zverejnením

16

Zatiaľ čo zvyšok sveta čaká na to, kým Samsung zverejní oficiálnu príčinu výbuchov Galaxy Note 7, kórejskej publikácii Chosun sa to podarilo zistiť v predstihu. Informácie získali od zdroja pracujúceho v Samsungu.

Vyšetrovanie katastrofického zlyhania Galaxy Note 7, ktoré vyústilo v obrovské zvolávanie skončilo už pred niekoľkými týždňami. Mnohí odborníci tvrdili, že zlyhanie smartfónu síce spôsobilo, že vybuchla batéria, samotný akumulátor však príčinou pravdepodobne nebol. Túto teóriu čiastočne potvrdilo aj konanie Samsungu, po ktorom sa dočasne vymenil dodávateľ batérií.

Čo sa presnej príčiny týka, vyšetrovanie kórejských úradov v spolupráci so Samsungom prišlo so zaujímavým zistením. Galaxy Note 7 v sebe jednoducho niesol príliš veľa funkcií, ako napríklad S Pen či energeticky náročný skener dúhovky. Jeho konštrukcia nedokázala odvádzať teplo tak efektívne, ako by bolo nutné. K tomu pridajte batériu príliš veľkú pre konštrukciu a pohroma bola na svete. Batérie v smartfónoch musia mať aspoň malinké miesto pre „dýchanie“, teda mierne nafukovanie sa. V Galaxy Note 7 takéto miesto chýbalo.

Zlyhal aj softvér

Aby toho nebolo málo zlyhal aj softvér, ktorý mal kontrolovať celkovú teplotu zariadenia a podľa toho v prípade núdze odstaviť telefón od elektriny.

Tak či tak, Samsung s príchodom Galaxy S8 plánuje uviesť aj nové štandardy pre zabezpečenie všetkých nových zariadení.