Úvod Tlačová správa CES 2017: LG predstavuje novinky pre rok 2017

CES 2017: LG predstavuje novinky pre rok 2017

1

Medzinárodný veľtrh CES 2017 v Las Vegas dnes otvára svoje brány verejnosti. Ako každý rok aj tento rok prináša širokú škálu produktových noviniek a inovácií, ktoré uľahčujú každodenný život, šetria čas, vynakladanú energiu a prináša svojim užívateľom radosť z bežných činností.

Na nasledujúcich stránkach Vám predstavíme hlavné novinky LG naprieč jednotlivými kategóriami, od nových modelov OLED a SUHD televízorov, cez netradičné audio doplnky až po inteligentné domáce spotrebiče.

Nový rad LG ultratenkých OLED televízorov a SUPER UHD televízory s nanotechnológiou

Nový rad LG SIGNATURE OLED TV W získal na veľtrhu v Las Vegas cenu Best of Innovation Award. Super UHD televízory využívajúce technológiu Nano Cell s perfektným obrazom a realistickým zobrazením farieb sú doplnené najnovšou verziou inteligentnej televíznej platformy webOS, skvelým dizajnom a kvalitným zvukom.

„Kvalita obsahu i samotných televízorov každým rokom prudko stúpa a plniť náročné požiadavky zákazníkov je tak stále väčšou výzvou. Na tento rok sme si pripravili novinky, na ktorých sme spolupracovali so špičkovou hollywoodskou spoločnosťou Technicolor,“ hovorí Marek Sojak z LG. „Kvalita obrazu vďaka technológii Nano Cell je aj v porovnaní s displejmi Quantum Dot absolútne bezkonkurenčná. Farby zostávajú konzistentné pre divákov priamo pred obrazovkou aj pre tých, ktorí film sledujú z uhla šesťdesiatich stupňov.“

Neskutočne tenké pre dokonalý zážitok

Jednou z predstavených noviniek na veľtrhu je rad ultra tenkých televízorov LG OLED TV. Ide o tri modely z radu LG Signature (77/65W7, 77/65G7 a 65/55E7) a ďalšie dva modely OLED TV (65/55C7 a 65/55B7). Design Picture-on-Wall (W7) a Picture-on-Glass (G7, E6) vynikajú neuveriteľne tenkým profilom iba 2,57 mm, vďaka čomu môže byť televízor primontovaný na stenu iba za pomoci magnetickej konzoly (W7). Filozofia, že menej je viac, tak dáva vyniknúť skvelej kvalite obrazu.

Bohatú paletu farieb zabezpečuje technológia Dolby Vision aj spolupráca s expertmi spoločnosti Technicolor. Nové OLED TV podporujú aj ďalšie formáty HDR ako HDR10 či HLG a sú pripravené aj na podporu Advanced HDR od Technicolor. O podčiarknutie dokonalého zážitku sa potom postarajú reproduktory s neprekonateľným zvukom Dolby Atmos. Viac ako stovka hodín originálneho obsahu, ktorý zodpovedá kvalite technológií Dolby, bude dostupná v priebehu roka 2017 po celom svete. Ďalší obsah je zaistený vďaka spolupráci s dodávateľmi digitálneho obsahu, ako sú Amazon, Netflix či Vudu.

Technológia o krok napred

Tretia generácia Super UHD televízorov LG (modely SJ9500, SJ8500 a SJ8000) má vďaka využitiu nanotechnológie ten najrealistickejší obraz s úplne perfektným zobrazením detailov a presnosti farieb z takmer akéhokoľvek uhla pohľadu. Skvelý obraz podtrhuje elegantný dizajn Ultra Slim s unikátnymi stojanmi. Model SJ9500 s uhlopriečkou 55 palcov tak meria v najtenšom mieste iba 6,9 milimetrov.

LCD displeje s technológiou Nano Cell sa skladajú z častíc o priemernej veľkosti jedného nanometra, čo zaisťuje bezkonkurenčnú kvalitu obrazu. Novo použitá technológia absorbuje prebytočné vlnové dĺžky svetla, čím je podporená čistota zobrazených farieb, a tým aj ich vernosť a kvalita. Všetky nové modely ponúka aktívne HDR s Dolby Vision, ktoré podporuje niekoľko typov HDR formátov.

„Na bežných televízoroch sa napríklad zelená farba mieša s ďalšími vlnovými dĺžkami, zvyčajne so žltou či s modrou. Preto máva tráva žltkastý alebo azúrový nádych, čo je ale spôsobené iba zlým zobrazením farieb, nie zámerom tvorcu,“ vysvetľuje Marek Sojak. „Nano Cell navyše dramaticky znižuje blednutie farieb, nestabilitu obrazu a zlú viditeľnosť pri výrazne jasnom vonkajšom osvetlení,“ dodáva.

Jedinečná kvalita obrazu

Ďalšou novinkou je technológia ULTRA Luminance, ktorá spoločne s Nano Cell robí obraz jasnejším a čistejším. Novo predstavená rada televízorov podporuje niekoľko formátov HDR, medzi ktorými nechýba Dolby Vision™, HDR10 alebo Hybrid Log Gamma (HLG). Funkcia HDR Effect zvyšuje kvalitu, jas a kontrast aj SDR obsahu. Presné vykreslenie tieňov a schopnosť zobrazenia viac ako miliardy farieb je zabezpečená aj vďaka podpore BT.2020. Aktívne HDR umožňuje spracovanie HDR obrazu snímku po snímke pomocou vkladania dynamických dát tam, kde sú potrebné, či už sú v pôvodnom HDR súbore obsiahnuté metadáta dynamické, statické či dokonca žiadne.

Excelentnú kvalitu farieb dokazuje aj spolupráca s hollywoodskym lídrom v oblasti farby a obrazu, spoločnosťou Technicolor. Nastavenie Technicolor Expert Mode prináša do domácich televízorov sto rokov skúseností technológie určenej predovšetkým veľkým plátnam. Domáce kino tak dostáva úplne nový rozmer a neobvykle vysoký štandard.

Rýchlejšie webOS s novými funkciami

Užívateľsky veľmi príjemné prostredie operačného systému webOS sa dočkalo novej verzie 3.5. Na divákov tak čaká ľahšie ovládanie, rýchlejší prístup, vylepšený ovládač Magic Remote a nové tlačidlo Magic Link, ktoré vyhľadá nielen obľúbený obsah, ale aj informácie o hercoch a postavách v sledovanom filme či seriálu. Funkcia Magic Zoom priblíži a nahrá akúkoľvek scénu pre neskoršie detailné prehliadnutie. Nové televízory možno ľahko prepojiť aj s mobilným telefónom či počítačom pre sledovanie 360​​° VR obsahu. K pohybu potom slúži ovládač Magic Remote.

Levitujúce bezdrôtové audio a prvý 4K Blu-ray prehrávač od LG

Spoločnosť LG predstaví v rámci CES 2017 futuristickú novinku v podobe levitujúceho reproduktora, rozšírený rad obľúbených Bluetooth slúchadiel LG TONE alebo výsledok spolupráce s Dolby Laboratories (DLB). Prvý 4K Ultra HD Blu-ray prehrávač (UP970), ktorý bude podporovať Dolby Vision™ s HDR.

„Našimi novinkami sme sa nesnažili upútať pozornosť iba ich veľmi netradičným dizajnom. U audio produktov sa zameriavame na inovácie, nové koncepty a samozrejme kvalitný zvuk a jednoduché používanie,“ hovorí Marek Sojak z LG.

Profesionálne filmový zážitok

S využitím technológie, ktorá poháňa najpokročilejšie kiná po celom svete transformuje Dolby Vision zážitok zo sledovania televízora v domácnosti tým, že prináša väčší jas, kontrast a plnšiu paletu farieb. LG UP970 má dva HDMI porty, port HDMI 2.0 a pre Ultra HD video výstup a HDMI 1.4 pre zvukový výstup, ktorý možno spojiť s hi-fi zariadením ako AVR a soundbary pre zlepšenie kvality zvuku. S Ethernetom a Wi-Fi pripojením môžu užívatelia ľahko sledovať svoj obľúbený online obsah cez Netflix a YouTube, zatiaľ čo USB port umožňuje prehrávanie filmov, obrázkov a hudby. Podporuje 10-bitové farby, medzinárodný štandard ITU-R, normu BT. 2020 a kódovanie HEVC. Je tiež kompatibilný s celým radom zvukových formátov vrátane Dolby True HD, Dolby Atmos a DTS-HD Master Audio. Technológia Dolby Vision pre prehrávač UP970 bude k dispozícii prostredníctvom aktualizácie softvéru plánovanej na koniec tohto roka.

Doslova nadnášajúca a vo všetkých smeroch

Levitating Portable Speaker (model PJ7) vyniká neobvyklým futuristickým dizajnom a skvelým zvukom. Pomerne drobný reproduktor inšpirovaný tvarom a vzhľadom turbíny sa doslova nadnáša nad levitačnou stanicou, v ktorej je umiestnený silný elektromagnet. Čistý zvuk s vyváženými výškami i basmi zaisťuje 360° všesmerový reproduktor, zosilňovač umiestnený v levitačnej stanici a technológia Dual Passive Radiator.

Reproduktor na jedno nabitie vydrží až 10 hodín prehrávania, pričom pri vybití batérie sa automaticky znesie do stanice a pokračuje v prehrávaní aj počas nabíjania. Vďaka splneniu štandardu IPX7, teda odolnosti voči nepriaznivým podmienkam, je levitujúci reproduktor možné používať aj kdekoľvek v prírode. Ďalšou prednosťou je aj možnosť simultánneho pripojenia dvoch zariadení pomocou Bluetooth.

Prémiový zvuk a čistý dizajn

Bezdrôtové slúchadlá TONE Studio (model HBS-W120) s dvoma hlavnými reproduktormi umiestnenými priamo pod ušami užívateľa a dvoma vibrujúcimi reproduktormi na kľúčnych kostiach zaisťujú perfektne vybalancovaný a bohatý zvuk aj pri nižších frekvenciách. Pri vývoji slúchadiel spoločnosť LG spolupracovala s expertmi z DTS (Digital Theater System) – špecialistami na digitálne priestorový zvuk pre komerčné, divadelné i domáce použitie. Slúchadlá sú tiež vybavené konvertorom Hi-Fi DAC (Digital to Analog Converter) zvyšujúcim presnosť zvuku a funkciou Dual Play umožňujúcou pripojenie dvoch slúchadiel k jednému zdroju hudby.

Model TONE Free (HBS-F110) je prvým typom slúchadiel okolo krku s tzv. špuntmi. Telo slúchadiel je nielen nabíjacou stanicou pre Earbuds, ale slúži aj pre vibračné upozornenie. Ďalšou možnosťou nabíjania slúchadiel je aj praktická kolíska.

Spoločne so spomínanými modelmi slúchadiel radu TONE budú v rámci veľtrhu CES predstavené aj slúchadlá TONE Infinite (model HBS-920) s technológiou Metal Layer Speaker a TONE Ultra (model HBS-820) s duálnym MEMS mikrofónom, ktoré boli vyvinuté v spolupráci s audio expertmi z JBL. K dispozícii budú aj modely TONE Platinum, TONE Active+, TONE Pro a LG FORCE.

LG predstaví online chladničku a inteligentné spotrebiče

Nový typ chladničky Smart InstaView™ podporuje webOS a inteligentnú hlasovú službu Alexa od Amazonu. Ďalšou novinkou z oblasti domácich spotrebičov je nová generácia výkonných bezdrôtových vysávačov CordZero™ s technológiou AERO SCIENCE.

„Snažíme sa ľuďom po celom svete maximálne uľahčiť a spríjemniť každodenné činnosti. Či už je to pranie, varenie alebo vysávanie,“ hovorí Andrea De Sousa z LG. „Spolupráca so spoločnosťou Amazon nám pomohla vytvoriť chladničku, ktorá varenie aj nakupovanie potravín posunie na novú úroveň,“ dodáva.

Hlasom ovládaná chladnička

Chladnička Door-in-Door s 29-palcovým dotykovým LCD displejom sa vďaka funkcii InstaView a dvojitým poklepaním ľahko premení na okno. Pohľad do chladničky bez otvárania dverí šetrí nielen elektrickú energiu, ale aj uchovávané potraviny. Pomocou Wi-Fi pripojenia a webOS je možné pohodlne kontrolovať zásobu aj nákupy potravín, a to aj vzdialene. Fotoaparát s 2-megapixelovou panoramatickou šošovkou zachytí interiér chladničky z niekoľkých uhlov a pošle ich do telefónu, nech už ste kdekoľvek.

Chytré ovládanie domácnosti je aj vďaka chladničke Smart InstaView o krok jednoduchšie. Inteligentná osobná asistentka Alexa pomáha s hľadaním receptov, ovládaním hudby, kontrolou predpovede počasia, nastavením minútky, objednávaním tovaru na Amazon.com a poradí si aj s ďalšími viac ako 6 000 úlohami. Značky Smart Tag umožňujú označenie uchovávaných potravín aj vyznačenie ich dátumu spotreby. Chladnička tak sama upozorní, akonáhle vybraná potravina dochádza alebo sa blíži k dátumu exspirácie.

„Pre mnoho rodín je kuchyňa jednou z najpoužívanejších miestností v dome, a tiež miestom, kde majú doslova ruky plné práce. K ešte väčšiemu pohodliu im dnes stačí vlastný hlas a Alexa,“ hovorí Mike George, viceprezident pre Amazon Alexa. „Pri spolupráci s inovatívnymi spoločnosťami ako je práve LG, môžeme naplno ukázať, ako významne dokážeme zlepšiť život vylepšením jedného z najdôležitejších spotrebičov v domácnosti.“

Automatický nákup potravín

Nová inteligentná chladnička LG vyniká svojou schopnosťou naučiť sa stravovacie návyky svojej rodiny. Podľa získaných dát tak napríklad dokáže predvídať, kedy je potrebné pripraviť ľad pre chladené nápoje. Počas letného obdobia, keď senzory zaznamenajú zmenu teploty a vlhkosti, môže chladnička sama iniciovať aj štvorfázový sterilizačný proces, ktorý predĺži trvanlivosť uchovávaných potravín. Ďalšou novinkou je aj využitie hlasovej služby Alexa od Amazonu, ktorá si poradí až so 6 000 úlohami a príkazmi.

Inteligentné spotrebiče, ktoré sa naučia správanie a zvyky svojho majiteľa

Spotrebiče využívajúce technológiu deep learning. Využívanie algoritmov a dát, ktoré naučia domáce spotrebiče zvyklostiam svojho majiteľa, sú ďalším krokom v inovácii a evolúcii tohto odvetvia.

„Sme lídrom v oblasti domácich spotrebičov, a preto chceme byť vždy medzi prvými, ktorí svojím zákazníkom predstavia významné technologické pokroky. V rámci veľtrhu CES uvedieme niekoľko produktov, ktoré sa učia správanie svojej rodiny,“ opisuje Andrea De Sousa z LG. „So zberom dát ide ruka v ruke aj zodpovednosť. Veríme, že výkon a komfort nemožno dosiahnuť na úkor bezpečnosti a súkromia a naše produkty sú toho dôkazom,“ dodáva.

Robotický vysávač s pamäťou

Najnovší robotický vysávač LG sa vďaka niekoľkým senzorom ľahko zorientuje v akejkoľvek miestnosti. Sledovaním povrchu si jednoducho zapamätá všetky prekážky vrátane elektrických káblov či zakopnuté papuče. Nedôjde tak k zbytočnému zamotávaniu kief, poškodeniu vecí ani ku prerušeniu upratovania. Vysávač zároveň rozozná človeka od nábytku, pričom svojho majiteľa rázne ale priateľsky upozorní, že mu stojí v ceste, no s nohami od stoličky si poradí sám, ako s akýmkoľvek iným kusom nábytku.

Úspornejšia klimatizácia

Vďaka deep learning majú klimatizácie LG schopnosť analyzovať bežné denné zvyky obyvateľov domácnosti vrátane toho, ktorá miestnosť je najvyužívanejšia ako počas týždňa, tak cez víkend či v akom čase sa doma vyskytuje najviac ľudí. Ľahko a efektívne potom upraví teplotu, aby bola vždy čo najpríjemnejšia, pričom dôraz kladie aj na úsporu energie.

Nové smartfóny strednej triedy pre rok 2017

Spoločnosť LG predstavila štyri nové telefóny série K ako najlepšie modely strednej triedy pre rok 2017. LG tradične využíva obľúbené technológie svojich vlajkových modelov, ako napríklad 120° prednú kameru.

„Modely pripravované pre strednú kategóriu inteligentných telefónov pre rok 2017 majú byť zamerané na rôznych užívateľov s možnosťou prispôsobiť telefón ich požiadavkám. Obe novinky sa podobajú prémiovým modelom, ponúka vymeniteľnú batériu a sloty pre rozšírenie pamäte, čo je kľúčový faktor pre výber telefónu v tejto kategórii,“ komentuje nové modely Andrea De Sousa z LG.

Model K10 ponúkne 5,3-palcový HD In-cell dotykový displej poskytujúce skvelý obraz vnútri aj vonku. 5 Mpx predný fotoaparát s uhlom záberu 120° a 13 Mpxhlavný fotoaparát poznáme z najvyššej série G a V. Oproti smartfónom v rovnakej triede ponúkne kovový rám s hrúbkou telefónu 7.9 mm a 2.5D displej so zaoblenými hranami.

Kľúčové špecifikácie K10

  • Čipset: MT6750 1.5 GHz Octa-Core
  • Displej: dotykový 5,3″ HD In-cell (1280 x 720 / 277ppi)
  • Pamäť: RAM: 2 GB LPDDR3, ROM: 16 GB eMMC, microSD
  • Fotoaparát: zadný: 13 Mpx, predný: 5 Mpx
  • Batéria: vymeniteľná s kapacitou 2.800 mAh
  • Operačný systém: Android 7.0 Nougat
  • Rozmery: 148,7 x 75,3 x 7,9mm
  • Sieť: LTE+ / LTE / 3G / 2G
  • Farba: Čierna / Titánová / Zlatá
  • Konektivita: Wi-Fi (802.11 b, g, n) / Bluetooth 4.2 / USB 2.0 / NFC

Pri modeli K8 nájdeme menší 5,0-palcový HD In-cell dotykový displej, 5 Mpx predný a 13 Mpx zadný fotoaparát. Pridané sú inteligentné užívateľské funkcie ako samospúšť hlavného fotoaparátu a Gesture Shot, teda detekcia gest pre zhotovovanie selfie. To eliminuje trasenie a nutnosť stlačiť tlačidlo pri fotení.

Kľúčové špecifikácie K8

  • Čipset: MSM8917 1.4 GHz Quad-Core
  • Displej: dotykový 5″ HD In-cell (1280 x 720 / 294ppi)
  • Pamäť: RAM: 1,5 GB LPDDR3, ROM: 16 GB eMMC, microSD
  • Fotoaparát: zadný: 13 Mpx, predný: 5 Mpx
  • Batéria: vymeniteľná s kapacitou 2.500 mAh
  • Operačný systém: Android 7.0 Nougat
  • Rozmery: 144,8 x 72,1 x 8,09mm
  • Sieť: LTE / 3G / 2G
  • Farba: Strieborná / Titánová / Zlatá / Tmavo modrá
  • Konektivita: Wi-Fi (802.11 b, g, n) / Bluetooth 4.2 / USB 2.0 / NFC

Model K4 je rovnako vybavený citlivým 5,0-palcovým In-cell dotykovým displejom a disponuje rovnakými fotografickými funkciami ako K8. Vymeniteľná batéria a zabudovaný slot pre microSD karty je samozrejmosťou.

Kľúčové špecifikácie K4

  • Čipset: MSM8909 1.1GHz Quad-Core
  • Displej: dotykový 5″ FWVGA In-cell (854 x 480 / 196ppi)
  • Pamäť: RAM: 1 GB LPDDR3, ROM: 8 GB eMMC, microSD
  • Fotoaparát: zadný: 5 Mpx, predný: 5 Mpx
  • Batéria: vymeniteľná s kapacitou 2500 mAh
  • Operačný systém: Android 6.0.1 Marshmallow
  • Rozmery: 144,76 x 72,6 x 7,94mm
  • Sieť: LTE / 3G / 2G
  • Farba: Titánová / Čierna
  • Konektivita: Wi-Fi (802.11 b, g, n) / Bluetooth 4.1 / USB 2.0

Najmenší z radu je model K3 s On-cell dotykovým displejom o veľkosti 4,5 palca. Rozlíšenie predného fotoaparátu je 2 Mpx a hlavného 5 Mpx. Tiež podporuje funkciu Gesture Shot, má vymeniteľnú batériu, microSD slot a mnoho funkcií, ktoré sú v rovnakej kategórii telefónov nevídané.

Kľúčové špecifikácie K3

  • Čipset: MSM8909 1.1GHz Quad-Core
  • Displej: dotykový 4,5″ FWVGA On-cell (854 x 480 / 218ppi)
  • Pamäť: RAM: 1 GB LPDDR3, ROM: 8 GB eMMC, microSD
  • Fotoaparát: zadný: 5 Mpx, predný: 2 Mpx
  • Batéria: vymeniteľná s kapacitou 2100 mAh
  • Operačný systém: Android 6.0.1 Marshmallow
  • Rozmery: 133,9 x 69,75 x 9,44mm
  • Sieť: LTE / 3G / 2G
  • Farba: Čierna
  • Konektivita: Wi-Fi (802.11 b, g, n) / Bluetooth 4.1 / USB 2.0