Úvod Zariadenia Smartband Tento náramok vám v reálnom čase zmeria alkohol v krvi. Povie vám,...

Tento náramok vám v reálnom čase zmeria alkohol v krvi. Povie vám, kedy máte prestať piť

1

Dali ste si pohárik a neviete kedy si máte sadnúť za volant? Alebo to len nechcete prehnať na (firemnej, rodinnej, akejkoľvek) oslave a chcete mať prehľad o hladine alkoholu v krvi?

Pre tieto prípady by ste si mali zapamätať názov BACtrack Skyn. Ide o inteligentný náramok, ktorý má prísť na trh v roku 2017. Jeho primárnou úlohou je kontrola hladiny alkoholu v krvi, a to v reálnom čase.

Drvivá väčšina inteligentných náramkov je určená pre použitie v rámci športu a pohybových aktivít. Dokážu merať spálené kalórie, zabehnutú vzdialenosť, rýchlosť…BACtrack Skyn pokrýva trochu odlišné „voľnočasové aktivity“.

BACtrack Skyn

Náramok dokáže pracovať samostatne alebo v spojení s Apple Watch. Pasívne sleduje vašu konzumáciu alkoholu a na základe toho vám poskytne až nevídané presné výsledky hodnoty alkoholu v krvi. Dalo by sa povedať, že sú hodnoty vyhodnocované doslova v reálnom čase. Jedným okom sa pozriete na displej a zistíte, či sa potrebujete vyvetrať na vzduchu alebo môžete pokračovať v boji s pohárikom aj naďalej.

Vývoj náramku trval dva roky. Náramok hladinu alkoholu v krvi určuje z molekúl etanolu, ktoré sú vylučované cez kožu. Ide o tzv. transdermálny obsah alkoholu, na základe ktorého je možné relatívne presne určiť hladinu alkoholu v krvi. Náramok vám jednoducho grafickou cestou ukáže mieru vašej intoxikácie alkoholom.

BACtrack Skyn

Takýmto spôsobom môžete mať konzumáciu alkoholu vždy pod kontrolou. To sa hodí hlavne šoférom, ale aj jedincom, ktorí si vypijú naozaj len príležitostne a zdravú mieru konzumácie nemusia správe odhadnúť. Samozrejme je kvôli zdraviu lepšie nepiť vôbec ako sa obzerať po takomto náramku.

Ak už predsa, s náramkom BACtrack Skyn budete minimálne aspoň na chvíľu stredobodom každej párty. Ako sme spomínali, náramok príde na trh v tomto roku. Konkrétnejší dátum nie je známy podobne ako cena. Náramok bude ale asi drahší ako fľaša vodky.