Úvod Výrobcovia Asus ASUS Zenfone 3 Zoom oficiálne: Dve oči, veľká batéria a štíhly dizajn

ASUS Zenfone 3 Zoom oficiálne: Dve oči, veľká batéria a štíhly dizajn

0

ASUS na podujatí CES 2017 určite zapôsobil. Okrem prvého smartfónu s 8 GB RAM a implementovaným systémom projektu Tango predstavil tiež smartfón pre foto nadšencov.

Jeho názov je ASUS Zenfone 3 Zoom a ponúka parametre strednej triedy. začnime ale fotoaparátmi. Tie sú najzaujímavejšie. Ich uloženie vám môže na prvý pohľad pripomínať iPhone 7 Plus.

Hlavný z dvojice snímačov na zadnej strane (Sony IMX362) má rozlíšenie 12 Mpx, clonu veľkú f/1.7 a samotné pixely majú veľkosť 1.4μm. ASUS hrdo vyhlásil, že tento senzor má 2,5 násobne lepšiu svetelnú citlivosť ako hlavný snímač v iPhone 7 Plus. ASUS okrem toho pridal 4-osovú stabilizáciu obrazu, ktorý kombinuje s elektronickou stabilizáciou.

Druhý snímač má tiež rozlíšenie 12 Mpx a môžete ním snímaný objekt priblížiť až 12-krát. Pozor, optické priblíženie je len 2,3-násobné. Ostatné priblíženie je riadené digitálne. Samozrejmosťou je PDAF zaostrovanie kombinované s laserom. Zatiaľ je ťažké povedať, aké foto výsledky dokáže ASUS Zenfone 3 Zoom vyčarovať. Určite ale budú minimálne zaujímavé, ak nie ohurujúce. Mimochodom, selfie si zhotovíte 13 Mpx snímačom Sony IMX214 s clonou f/2.0.

Zenfone 3 Zoom

ASUS Zenfone 3 Zoom v sebe ukrýva 5000 mAh batériu. Je pritom tenký len 7,99 milimetra a výrobca hovorí o 42 dňoch výdrže v pohotovostnom režime. Ak nie to, tak môžete 6,5 hodiny nahrávať video v 4K rozlíšení alebo vysielať živé Facebook video… 8,5 hodiny. Tieto čísla sú pri dnešných výdržiach smartfónov až extrémne.

Pod kapotou nájdeme octa-core čipset Qualcomm Snapdragon 625, 3 GB alebo 4 GB RAM, ktorá bude spojená s 32 GB, 64 GB alebo 128 GB úložiskom. Displej má 5,5 palca a FHD 1080p rozlíšenie. Chráni ho odolná vrstva Gorilla Glass 5.