Úvod Elektromobilita Tesla Hlavný softvérový inžinier po 11 rokoch opúšťa Apple. Mieri do automobilky Tesla

Hlavný softvérový inžinier po 11 rokoch opúšťa Apple. Mieri do automobilky Tesla

1
© fortune.com

Automobilka Tesla Motors dnes na svojich oficiálnych stránkach oznámila, že ich kapacity posilní nová osobnosť menom Chris Lattner. Ide o veterána z oblasti vývoja softvéru. 

Chris Lattner pôsobil jedenásť rokov v spoločnosti Apple. Tento softvérový inžinier sa v Apple podieľal na vývoji programovacieho jazyka Swift a z jeho hlavy tiež vzišla architektúra obchodu App Store.

Chris Lattner tak patrí vo svojom obore medzi špičku a skúsenosti bude ďalej úročiť v automobilke Tesla Motors známeho vizionára Elona Muska. V tejto automobilke ho čaká nemenej zaujímavá práca. Dostal pozíciu viceprezidenta pre vývoj softvéru funkcie autopilota.

Takéhoto odborníka potrebovala automobilka ako soľ. Funkciu doteraz dočasne zastával Jinnah Hosein, viceprezident pre softvérovú divíziu v spoločnosti Space X. Jinnah sa tak môže po novom venovať spoločnosti Space X na plný úväzok.

© http://nerdsmagazine.com

Chris Lattner nebude v automobilke Tesla jedinou osobou, ktorá predtým pracovala v Apple. Určite sa tam stretne s kolegom, ktorý má na starosti divíziu materiálového inžinierstva. Ide o experta, ktorý svojimi skúsenosti so zliatinami kovov neobohacuje len automobilku Tesla Motors, ale aj aerokozmickú spoločnosť Space X.

Elon Musk s obľubou najíma do svojich radov tých najlepších odborníkov. Koncom minulého roka to bol napríklad Anders Bell, ktorý celú svoju kariéru, od roku 1998, strávil v automobilke Volvo. Na starosti mal interiérový dizajn, pričom jeho posledným počinom bolo luxusné SUV Volvo XC90. Budúce elektromobily Tesla tak budú mať interiér navrhnutý týmto pánom.