Úvod Smartphony Aktualizácie Android Nougat pre Samsung Galaxy S6 je bližšie. Prešiel WiFi certifikáciou

Android Nougat pre Samsung Galaxy S6 je bližšie. Prešiel WiFi certifikáciou

5

Čo sa týka kórejského giganta Samsung, prakticky všetka pozornosť verejnosti sa delí medzi nadchádzajúcu vlajkovú loď Galaxy S8 a aktuálne oficiálne zverejnené dôvody explózií phabletov Galaxy Note 7.

Zabúdať by sme ale nemali ani na staršie smartfóny spoločnosti Samsung. Výrobca už v minulom týždni potvrdil, že mnohé jeho zariadenia obdržia aktualizáciu na najnovší Android Nougat.

Medzi nimi figurujú napríklad Galaxy S6 smartfóny, Galaxy Note5, Galaxy A3 a A8 či pár tabletov. Samsung uviedol, že všetky tieto modely obdržia dôležitý update v prvej polovici roka 2017. Termín teda nie je príliš presný.

Majiteľov členov rodiny Galaxy S6 bude určite zaujímať, že tieto zariadenia spolu s OS Android Nougat prešli certifikáciou autorít vo Wi-Fi Alliance. Bez ich odobrenia by aktualizácia nemohla byť zverejnená. Je teda jasné, že update je zase o krok bližšie smerom k majiteľom spomínaných smartfónov.

Galaxy S6

Pre porovnanie, verziu Android Marshmallow začali zariadenia z Galaxy S6 línie dostávať v roku 2016 v mesiaci február. V našich končinách od marca 2016. Bolo by fajn, ak by sa v tomto období objavila aj aktualizácia na verziu Nougat. Potom by bolo jej zverejnenie iba otázkou pár týždňov.

K TÉME: Samsung konečne prezradil dôvod záhuby obľúbeného Galaxy Note 7. Tu sú ich zistenia