Úvod CES 2017 Android 6.0 Marshmallow a 6000 mAh batéria. Žiadny smartfón ale bicykel od...

Android 6.0 Marshmallow a 6000 mAh batéria. Žiadny smartfón ale bicykel od LeEco

0

LeEco, čínska spoločnosť, ktorá len nedávno vstúpila so svojimi produktmi na americký trh, sa taktiež účastní podujatia CES 2017. Ukázala na ňom rovno dva bicykle.

Žiadne podobné dvojkolesové dopravné prostriedky v bežných predajniach nenájdete. Bicykle LeEco totižto bežia na vlastnom operačnom systéme Bike OS založenom na OS Android 6.0 Marshmallow.

Jeden z dvojice bicyklov je určený pre pohyb na cestách (váha 8,3 kg) a druhý do horského terénu (váha 12,2 kg). Oba sú zhotovené z uhlíkových vlákien a nájdeme na nich dokonca 4,0-palcový dotykový displej. Majú jedenásť prevodov. V ráme bicykla (alebo tam niekde) sa nachádza čipset Snapdragon 410 a taktiež 6000 mAh batéria.

Leeco
Cestná verzia LeEco smart bike

Bicykel obsahuje všetky potrebné senzory, ktoré využijete pri cestovaní. GPS, kompas, akcelerometer, barometer, svetelný senzor, počítadlo kilometrov alebo priemernej rýchlosti navigácia (integrované mapy HERE) a nechýbajú ani bezpečnostné prvky. Predné svetlá, osvetlenie po bokoch bicykla a klaksón.

leeco
Horská verzia LeEco smart bike

S bicyklami je samozrejme spojená aplikácia. Môžete pomocou nej bicykel sledovať alebo ovládať niektoré jeho smart atribúty. Jediné, čo sa nezmenilo, je šliapanie do pedálov. Športoví nadšenci so záujmom o moderné technológie by si tak mohli prísť na svoje. Zatiaľ nepoznáme oficiálnu cenu, ktorá sa objaví až pri trhovom štarte. Ten je naplánovaný na druhý štvrťrok 2017.