Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 6-mesačného chlapčeka stihli zachrániť: Vedľa postieľky o pár sekúnd vybuchol Galaxy S6

6-mesačného chlapčeka stihli zachrániť: Vedľa postieľky o pár sekúnd vybuchol Galaxy S6

16

Vianoce sú sviatkom kľudu, pohody a rodiny. V jednej anglickej domácnosti však prvé dve vlastnosti po incidente s Galaxy S6 rozhodne neplatili. Smartfón tam totiž samovoľne explodoval, a to v blízkosti miesta, kde len pred malou chvíľou spal 6-mesačný chlapček.

Galaxy S6 ležal na stolíku vedľa postieľky keď 39-ročná Victoria Leeds počas toho, ako prechádzala chodbou začula buchnutie. Nešlo síce o hlasný zvuk, stále to bolo dosť na to, aby sa šla pozrieť, čo ho spôsobilo. Po tom, ako vošla do izby už videla plamene, ktoré šľahali z jej smartfónu. „Telefón zachvátili plamene, všade navôkol lietali iskry,“ opisuje situáciu. „Celé to vyzeralo ako ohňostroj,“ dodala.

Len pár sekúnd predtým vedľa nabíjajúceho sa smartfónu ležal vo svojej postieľke 6-mesačný chlapček. Jeho mama sa ho rozhodla vybrať z postieľky a premiestniť na posteľ. Podľa všetkého to bolo veľmi šťastné rozhodnutie. Postieľka bola totiž celá obhorená. Čo je na tom ešte hrozivejšie je fakt, že mama malého chlapca sa práve chystala do sprchy. Ak by tam svoje dieťa nechala ležať a telefón vybuchol počas toho, ako by bola v sprche, mohlo by sa to vážne podpísať na zdraví jej syna.

Samsung sa po zverejnení príbehu ohradil a svojim zákazníkom odkázal, že rodina Galaxy S6 je bezpečná, za čím si stojí.