Úvod Ostatné Drony Yi Technology predstaví na CES 2017 nový dron. 4K video pri 60...

Yi Technology predstaví na CES 2017 nový dron. 4K video pri 60 fps a viac

1

Technologický veľtrh CES 2017 nebude len o smartfónoch, televízoroch alebo o inteligentnej domácnosti. Niekoľko technologických firiem predvedie aj nové lietajúce drony. 

Čo sa týka dronov v roku 2016, v jeho druhej polovici rezonovali dvaja výrobcovia. Spoločnosť GoPro predstavila vôbec svoj prvý dron s názvom Karma. Na trhu sa však dlho neohrial. Pre technické problémy bol stiahnutý z predaja a tí, ktorí si ho stihli kúpiť, mohli zažiadať o vrátenie peňazí.

Spoločnosť DJi fiasko so zariadením GoPro Karma určite potešilo. Ich posledná novinka, dron DJI Mavic Pro, bola postavená práve ako konkurencia lietajúcemu čudu od GoPro. Oba drony boli nabité technológiami a zaujímavými funkciami.

Čo sa týka tohto segmentu, začiatok roka 2017 bude patriť výrobcovi
Yi Technology. Je potvrdené, že na podujatí CES 2017 predstaví dron s názvom Erida. Ten bude mať tri rotory a nie štyri, ako býva zvykom.

Yi

Oveľa zaujímavejšie sú parametre. Výrobca bol na informácie skúpy a detaily sa aj spolu s cenou dozvieme až na spomínanom podujatí. Dron Erida bude schopný natáčať video v 4K rozlíšení pri snímkovaní 60 fps. Veľmi ľahký rám a konštrukcia umožní tejto „trikoptére“ lietať rýchlosťou až 75 míľ za hodinu, teda 120 km/h.

Dron bude možné ovládať pomocou mobilnej aplikácie. Kameru dokážete ovládať manuálne, zatiaľ čo bude dron lietať po oblohe. Aby sme nezabudli, telo bude zhotovené z uhlíkových vlákien.

Ak sa vám zdá pomenovanie spoločnosti Yi Technology povedomé, nemýlite sa. Názov „Yi“ je spájaný s akčnými kamerami a inými produktami čínskeho Xiaomi. Spoločnosť Yi Technology patrí do konzorcia Xiaomi a na európsky trh vstúpila v polovici roka 2016.

Yi produkty si zatiaľ našli cestu k 3,5 miliónom používateľov, pričom najpopulárnejším produktom je práve Yi akčná kamera. Yi Technology má ambíciu stať sa uznávaným hráčom na svetovom trhu s gadgetmi, rôznymi kamerami, dronmi a pridruženým príslušenstvom.