Úvod Smartphony Aktualizácie Xiaomi chystá veľkú aktualizáciu na Android 7.0 Nougat: Pre tieto zariadenia je...

Xiaomi chystá veľkú aktualizáciu na Android 7.0 Nougat: Pre tieto zariadenia je potvrdená

24
Xiaomi Mi 4c bude jedným z prvých Xiaomi smartfónov s Android 7.0 Nougat

Čakanie na aktualizáciu vášho Android smartfónu môže byť zdĺhavé. Je to totiž celkom zdĺhavý proces, ktorý začína pri Googli. Ten aktualizáciu pripraví a odošle výrobcom. Tí ju spracujú, Android upravia a v niekoľkých prípadoch naň „nalepia“ svoje používateľské rozhranie.

Neskôr to ešte dobre otestujú a až tak aktualizáciu začnú rozposielať. V tých horších prípadoch sa aktualizačný balíček ešte na pár dní či týždňov zastaví u operátora, ktorý aktualizáciu skontroluje a doplní ju svojimi aplikáciami.

Aj preto mnohí z nás ešte stále čakajú na už štyri mesiace starý Android 7.0 Nougat. Xiaomi sa s novým Androidom už tradične neponáhľa. Jeden z predstaviteľov však aspoň sčasti načrtol, na čo sa môžeme tešiť.

V skratke, Xiaomi už dávnejšie začalo s beta testovaním. Podľa manažéra pre MIUI majú byť modely Mi 4c, Mi 4s a Mi Note jedny z prvých, ktoré majú dostať spomínanú aktualizáciu. O tom, kedy dorazí na novšie zariadenia, akými sú Mi Note 2, Mi 5s, Mi 5s Plus či Mi MIX zatiaľ slovo nepadlo. Predpokladáme však, že to bude už čoskoro.

Prvý screenshot z MIUI 9

Ak to náhodou ešte neviete, MIUI je používateľské rozhranie spoločnosti Xiaomi. Inými slovami, je to to, ako Android vyzerá, ako je rozložené menu a aké špeciálne funkcie máte k dispozícii. Najnovšie informácie naznačujú, že spolu s Android 7.0 Nougat k majiteľom Xiaomi zariadení doletí aj nová verzia MIUI s poradovým číslom 9. Očakáva sa, že sa tak stane v decembri až januári. Dúfajme teda, že aktualizácia poteší čo najväčší počet ľudí.