Úvod Zariadenia Tablety 9,7-palcový Xiaomi Mi Pad 3 na obzore. Predstavený bude ešte v tomto...

9,7-palcový Xiaomi Mi Pad 3 na obzore. Predstavený bude ešte v tomto roku

0
tablety
Tablet Xiaomi Mi Pad 3 vyhráva pomerom ceny a výbavy

Je to skoro presne rok, čo sme recenzovali ešte stále aktuálnu verziu tabletu od Xiaomi s označením Mi Pad 2. Tento tablet zvládol disciplínu „pomer cena/kvalita“ naozaj skvele.

Trh s tabletmi stagnuje a týchto zariadení sa ani zďaleka nepredstavuje taký počet, ako nových modelov smartfónov. Mnoho výrobcov na ne úplne zanevrelo. Zdalo sa, že medzi nich bude patriť aj Xiaomi, no sme radi, že tomu tak nebude.

V Číne sa objavili relatívne presné informácie aj s marketingovými materiálmi, ktoré približujú novú generáciu tabletu Xiaomi Mi Pad 3. Ten bude tenší, ľahší a užší oproti aktuálnemu iPadu Pro od Apple. Výrobca ho totižto už tradične s týmto zariadením porovnáva.

Xiaomi Mi Pad 3 príde s 9,7-palcovou obrazovkou a s rozlíšením 2 048 x 1 536 pixelov. Tenký bude 6 milimetrov, pričom bude vážiť 380 gramov (o 57 gramov menej ako iPad). Čo sa týka šírky a výšky, ich rozmer je 239,5 mm a 164,5 mm.

Tablet bude poháňať 7. generácia čipsetu Intel Core m3-7Y30, ktorý bude spojený až s 8 GB operačnou pamäťou (LPDDR 3). Vybrať si budeme môcť 128 GB alebo 256 GB úložisko. Táto konfigurácia nie je náhodná. Uniknuté informácie totižto patria verzii s OS Windows 10.

Aj súčasná generácia Mi Pad 2 sa dá zadovážiť v dvoch verziách, počnúc operačným systémom Android a Windows.

8290 mAh akumulátor nabijeme pomocou USB typ C konektora, na zadnej strane nebude chýbať 16 Mpx fotoaparát a videohovory zabezpečí predná 8 Mpx kamera. Táto verzia s OS Windows 10 by mala byť predstavená ešte 30. decembra 2016. Predpokladáme, že verzia s OS Android ju bude nasledovať vzápätí v novom roku.

Ceny

Za 128 GB model bude výrobca chcieť 273 eur. 256 GB model bude stáť až 314 eur. Android verzia tabletu bude určite lacnejšia. Zaujímavosťou je príslušenstvo.

K tabletu si budeme môcť kúpiť aj dock s hardvérovou klávesnicou. Jeho cena bude po prepočte približne 14 eur. Ceny sa pochopiteľne týkajú domáceho čínskeho trhu. Prípadná expanzia na iné trhy ich navýši.