Úvod Zariadenia VORKE Z1: 4K TV Box s OS Android urobí z každej obývačky...

VORKE Z1: 4K TV Box s OS Android urobí z každej obývačky multimediálne centrum

0

Váš smart televízor v obývačke alebo veľký monitor v pracovni nie je problém premeniť na plnohodnotné multimediálne centrum s aplikáciami, ktoré bežia pod taktovkou OS Android.

Trh s čoraz viac sa rozširujúcimi TV boxmi najnovšie obohatil nový model výrobcu Vorke. Vorke Z1 ponúka veľmi slušný hardvér a pevné softvérové základy so širokými možnosťami konektivity.

Integrovaný procesor Amlogic S912 (osem jadier) spracuje obraz v 4K kvalite, pričom si pri tomto rozlíšení poradí so snímkovaním 60 FPS. Celkovú kvalitu ešte viac vylepší technológia HDR. Pre použitie HDR režimu však musíte natrafiť aj na obsah, ktorý je HDR technológiou podporovaný.

Náročné rozlíšenie potrebuje výkon. Okrem spomínaného procesora výrobca model Vorke Z1 vybavil 3 GB kapacitou operačnej pamäte najnovšieho štandardu DDR4. 32 GB eMMC 5.0 úložisko môžete rozšíriť o ďalších 32 GB prostredníctvom pamäťovej karty.

Vorke z1

Možnosti pripojenia sú neobmedzené. K televízoru TV Box pripojíte pomocou HDMI konektora a prílev dát zabezpečí WiFi 802.11 ab/g/n/ac s podporou ako pre 2.4 Ghz pásmo tak 5 Ghz pásmo. Ak vám WiFi nevyhovuje, použiť môžete pevnú konektivitu v rámci ethernet portu. Samozrejmosťou je Bluetooth (napr. pre pripojenie herného ovládača) alebo dvojica USB portov.

Najväčšou výhodou je použitý OS Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Ten je spojený s jednoduchým užívateľským prostredím prispôsobeným pre veľké obrazovky a zabezpečí vám prístup do obchodu Google Play. Je len na vás, aké aplikácie si nainštalujete. Môžete hrať hry, pristupovať na známe sociálne siete alebo pozerať videá na YouTube.

Vorke z1

Vorke Z1 by sa dal považovať za priamu konkurenciu modelu R-BOX Pro alebo populárnejšieho Xiaomi Mi 4K boxu. Všetky zariadenia sa pohybujú vo veľmi podobných cenových hladinách a všetky bežia na OS Android 6.0 Marshmallow. Menšie rozdiely ale nájdete v ich útrobách.

[table id=62 /]

Vorke Z1 si viete momentálne zadovážiť s cenou približne 73 eur. Ide však o samostatný box so základným ovládačom. Zaujímavejšie vyzerajú ovládače s integrovanou klávesnicou, ktoré zabezpečia plnohodnotnejšie používanie. 4K TV Box nájdete aktuálne napríklad v ponuke predajcu GeekBuying na adrese https://goo.gl/SKPYwe.