Úvod Sociálne siete Facebook Váš Prehľad roka. Pozrite sa, čo vám bude spamovať Facebook nástenku počas...

Váš Prehľad roka. Pozrite sa, čo vám bude spamovať Facebook nástenku počas najbližších dní

0
Graphic design lvl. 999

Koniec každého roka je spojený s bilancovaním toho, čo sa nám v uplynulom roku podarilo, nepodarilo a čo všetko sme zažili. Bilancujú aj sociálne siete a technologické spoločnosti. 

Video server YouTube každý rok zverejní video, v ktorom zhrnie všetky trendy, ktoré hýbali svetom zdieľaného video obsahu, internetu a sociálnych sietí. Vystupujú v ňom osobnosti, ktoré sú spojené práve s týmto segmentom.

Video je už tradične natočené veľmi dobre. V tomto roku takmer 7-minútovú video bilanciu otvára herec Dwayne Johnson známy pod prezývkou The Rock. Video YouTube Rewind má takmer 72 miliónov prehratí a pozrieť si ho môžete v >tomto odkaze<.

Facebook bilancuje iným spôsobom. Používateľom ponúkne automaticky generované video, v ktorom si každý nájde kľúčové momenty uplynulého roka. Tie Facebook vytvorí z ich zdieľaných príspevkov, reakcií a interakcií s priateľmi.

Tak ako v minulom roku, aj tento môžete čakať, že vašu nástenku zaplavia videá zdieľané vašimi priateľmi. Identifikujete ich pod hlavičkou „Váš Prehľad roka“. Mnohí si stále myslia, že všetkých zaujíma, čím prispievali na sociálnu sieť Facebook v uplynulom roku. Video je v prvom rade určené vám a ak máte pocit, že ho niekto iný musí vidieť, použite zázrak menom „súkromná správa“ a pošlite mu video tam.

Tohtoročným problémom je aj jeho kvalita. Kým v našich končinách sa videovizitka roka 2016 ešte nešíri, v zahraničí už áno. Reakcie používateľov na sociálnej sieti Twitter sú často na nezaplatenie.

Užívateľ menom Shay Bradley napríklad spomenul, že by si radšej odrezal vlastnú ruku, ako keby sa mal pozerať na spomínané video sumarizujúce jeho rok 2016. Adeline Levescot prirovnala video k horiacemu odpadkovému košu.

Používateľ sociálnej siete Twitter menom Gavin možno utrpí aj majetkovú ujmu. Povedal, že keď uvidí ešte jedno video (váš Prehľad roka), vyhodí svoj smartfón z okna.

Pokiaľ teda chcete vedieť, čo vás bude v najbližších dňoch na sociálnej sieti Facebook intenzívne otravovať, navštívte stránku facebook.com/yearinreview, požiadajte o video, počkajte na notifikáciu a…zaplačte.