Úvod Smartphony Aktualizácie Čakanie je na konci. Už aj UMi Plus dostáva najnovší Android 7.0...

Čakanie je na konci. Už aj UMi Plus dostáva najnovší Android 7.0 Nougat!

0

Spoločnosť UMi úspešne zakončila proces beta testovania najnovšej verzie operačného systému Android s označením 7.0 Nougat. Výrobca aktuálne vypustil aktualizáciu stabilnej verzie.

Podľa jeho slov by mal update obdržať každý vlastník smartfónu UMi Plus do 24 hodín. Smartfón, ktorý beží pod taktovkou čipsetu Helio P10 tak dostane vylepšený režim Doze, funkciu pre dvojicu súčasne aktívnych okien, vylepšenú správu notifikácií, oprávnení alebo nemenej dôležité bezpečnostné vylepšenia.

Uzavreté beta testovanie bolo spustené pred niekoľkými týždňami pre vybraných používateľov, od ktorých výrobca získal patričnú spätnú väzbu. Všetky nedostatky a prípadné chyby odstránil a zapracoval do verzie stabilnej. Maximálny používateľský zážitok by tak mal byť namieste.

Spoločnosť UMi sa už skôr zaviazala doručiť najnovšiu verziu OS Android Nougat ešte pred Vianocami. Majitelia zariadenia UMi Plus budú určite radi, že sa im podarilo dodržať slovo.

Výrobca okrem toho pripomína, že je dobré vykonať pred spustením tejto veľkej systémovej aktualizácie zálohu dát. Nanovo si budete musieť tiež navoliť rýchle nastavenia a odtlačky prstov. To však nie je všetko. Najnovší Android Nougat obdržia tento mesiac aj smartfóny UMi Super a UMi Max.

Momentálne aktualizovaný UMi Plus poháňa čipset Helio P10, 4 GB RAM a 32 GB interné úložisko. Zhotovený je z hliníku kvalitatívnej triedy 6000 používanej aj v leteckom priemysle. Spomenieme 5,5-palcový displej Sharp s FHD 1080p rozlíšením, 13 Mpx fotoaparát Samsung, 4000 mAh batériu alebo USB typ C port s rýchlym nabíjaním.

Čo sa týka cien, európske lokácie najväčšieho e-shopu Amazon zobrazujú cenu na úrovni cca 229 eur. (amazon.es, amazon.de, amazon.it). Čínsky Aliexpress je ešte lacnejší.