Stále aktuálny prezident Spojených štátov amerických, Barack Obama, mal spustiť vyšetrovanie ohľadom kybernetických útokov pochádzajúcich mimo USA, ktoré mali mať vplyv na výsledok nedávnych volieb. Podobné vyšetrovanie už dokončila CIA, ktorá zistila, odkiaľ útok pochádzal. O prípade informoval server Washington Post.

Podľa zdroja mala CIA svoje zistenia zdieľať so senátormi ešte minulý týždeň. Vraj je „jasné,“ že Rusku išlo o zvolenie Donalda Trumpa. V porovnaní s predchádzajúcimi tvrdeniami, v ktorých malo Rusko podkopať dôveryhodnosť volieb sa nové informácie podstatne líšia.

Informáciu neskôr potvrdil aj server The New York Post, ktorý okrem toho podčiarkol tvrdenie, že Rusi na ovplyvnenie volieb použili kybernetický útok. Podrobnosti však zverejnili len ohľadom následku, ktorý poškodil demokratickú stranu USA.

Nakoniec, vyjadriť sa nezabudol ani novozvolený prezident Donald Trump, ktorý tvrdí, že za tým stoja rovnakí ľudia ako tí, ktorí tvrdili, že „Saddám Husajn mal k dispozícii zbrane hromadného ničenia“.