Úvod Zariadenia Smartphony Je toto vlajková loď Nokie? Gigantický výkon zabezpečí najnovší Snapdragon 835 a...

Je toto vlajková loď Nokie? Gigantický výkon zabezpečí najnovší Snapdragon 835 a 6GB RAM!

4

HDM, spoločnosť, ktorá vlastní právo pre využívanie značky Nokia sa konečne zmohla a prvé smartfóny Nokia predstaví už v prvom štvrťroku 2017.

Je dosť pravdepodobné, že to chcú stihnúť do MWC 2017. Zatiaľ však ide len o mid-range, resp. low-end zariadenia, ktoré síce ponúknu výbornú cenovku, no v oddelení výkonu hviezdiť nebudú.

Už niekoľkokrát sme však informovali aj o chystanej vlajkovej lodi, tak kde je teda pravda? Podľa najnovších informácií sa jej nakoniec predsa len dočkáme. Najnovšie správy o jej existencii opäť pochádzajú z čínskej sociálnej sieti, Weibo. Podľa nej sa bude volať Nokia P a ponúkne procesor Snapdragon 835, 6 GB operačnej pamäte RAM23 Mpx fotoaparát s objektívom Zeiss. Predchádzajúce správy taktiež hovorili o Quad HD displeji. Fúha!

Samozrejme, táto fešanda je zatiaľ vo svete špekulácií a je dokonca pravdepodobné, že ju neuvidíme ani do MWC 2017 (február). Tak či tak, pre fanúšikov Nokie sú to perfektné správy. Okrem lacnejších zariadení s budúci rok s najväčšou pravdepodobnosťou budú môcť dopriať aj poriadne dravú vlajkovú loď.